BB-bild

VK första tidningen

Så har vi kommit med i tidningen med BB-bild. Först var Västerbottens Kuriren. På www.vk.se/familje går vår bild att beskåda i några dagar i alla fall. Förhoppningsvis kommer vi i ST i morgon lördag. Tyvärr kunde vi inte komma med i Tidningen Ångermanland direkt därför att dom tog inte emot bilder från fotografen utan bara från oss. Fotografen i sin tur ville ju inte släppa bilden i digitalt format till oss av förklarliga skäl. Så det dröjer innan vi kommer i tidningen där.

Besökshelg

I helgen blir det storbesök. I går kväll kom Ingela, en universitetskamrat till Marie. Idag kommer även Jenny, också en universitetskompis. De stannar till på söndag. Ikväll kommer även Jenny och Mattias och sover över, på deras väg till ett bröllop. Jenny gick lärarutbildningen med Marie och de är dom vi varit och hälsat på i Österrike.

Nu är vi på väg ut till Birsta för att shoppa.

Trevlig helg!

!

Bilden i tidningen på familjen Hald.

Sakta framsteg

Mindre gnälligt

Så har hon blivit drygt tre veckor gammal, vår lilla Agnes. Hon har blivit mindre gnällig på kvällarna men fortfarande så äter hon mest hela tiden på kvällarna. Vi hade hembesök av BVC i måndags. Enligtdistriktssköterskan var Agnes beteende helt normalt. De flesta barn hade en vakenperiod på kvälarna och då behöver de mycket uppmärksamhet. Sedan är modersmjölken inte lika mättande på kvällarna som på mornarna.

Försäkringskassan

Det är ingen lek att ha att göra med försäkringskassan. Jag skule kolla idag om jag skulle få mina pengar för de dagar jag tagit ledigt i amband med Agnes födsel. Blev inte klok på informationen på nätet varför jag skulle ringa. 27 minuters väntetid och plats 438 i kön. Fick full lön idag så väntar ett tag till innan jag börjar strula med försäkringskassan.

Kalle

Igår kom Kalle, killen vi var kontaktfamilj åt i Skåne, på besök. Han ska stanna till imorgon förmiddag. Idag tänkte vi åka ut till Bergafjärden. Marie har aldrig varit där, märkligt nog. Jag var där på midsommar i jobbet och det var väldigt fint. Så fanns det minigolfbana på campingen. Bra när vädret inte riktigt tillåter sol och bad.

Midsommarbild

Tänkte att jag skulle lägga ut en bild och visa hur fin Agnes var i sin midsommarklänning.



Agnes i pappas knä.

Gnällperiod

Första gnällperioden

I veckan har Agnes haft sina första dagar då hon varit arg och ledsen. Vi vet inte riktigt varför men vi tror det är en kombination av ont i magen och hungrig. Trots att hon har ätit bara en halvtimme tidigare kan hon börja skrika och söka efter bröstet. När hon väl får amma så äter hon. Det är jobigt att höra henne skrika när det är svårt till omöjligt att trösta henne.  Som tur är sover hon bra på nätterna så då överlever man dagarna även om hon är lite skrikig.

Midsommar

Agnes har firat sin första midsommar. Vi åkte till mormor och morfars sommarstuga utanför Nora på Höga Kusten. Det gick jättebra att åka bil trots att det var en timmes bilfärd. Vi åkte dit på torsdagsförmiddagen och hem igen på fredag eftermiddag. Jag skulle jobba och började rredan klockan fem på eftermiddagen. Så Marie och Agnes var hemma och hade det mysigt på midsommaraftonskvällen.

Själv jobbade jag som sagt och trots vackert väder var det relativt lugnt. Mycket lugnare än jag hade trott. SKÖNT!

Tatuering

Marie satt och såg ett program om Victoria Beckham och när jag kom in i vardagsrummet pratade de om hennes tatueringar. De påminde mig om att jag ska tatuera mig i höst. Ända sedan jag gjorde min första och hittills enda tatuering har jag tänkt tatuera in mina barns namn och födelsedatum någonstans. Frågan är bara var jag ska ha dom. Min nuvarande tatuering har jag på sidan av axeln på vänsterarmen. Ska jag sätta Agnes namn på motsvarande ställe på höger arm, på baksidan av axeln, längre ner på armen eller någon annanstans.  Tål att funderas på.

Jobb

Nu ska jag sova inför ännu ett nattpass. Känns både och att vara tillbaka på jobbet. Jag älskar ju mitt jobb så det är roligt att jobba och träffa arbetskamraterna. Samtidigt har det ju varit sjukt skönt att vara hemma och varit ledig så man fått umgås med Marie och Agnes hela dagarna. Tur jag är ledig ofta och det inte är så länge kvar till semestern.

Kissat på pappa

Första kissningen

Idag kissade Agnes på mig för första gången. Hon hade bajsat i blöjan och när jag skulle byta blöja så kissade hon. Då tyckte jag att det var läge för henne att få lufta lite. Så vi satte oss i soffan, utan blöja, med en handduk. Gick några minuter sedan kände jag att det blev blött och varmt på benet. Fast det hör väl till papparollen att bli kissad på. De flesta säger att man ska vara glad att man inte har en son som kissar en i ansiktet när de ligger på skötbordet och kissar. Det ligger nog något i det. Lite småbarnskiss på kläderna är ju inte speciellt farligt, speciellt inte när man är hemma och snabbt kan byta till andra kläder.

Besök

Det är väldigt många som vill komma och hälsa på vår lilla prinsessa. I söndags var Maries mormor, farmor och morbror på besök.
     
TV: Agnes hos gammelfarmor TH: Agnes hos gammelmormor

Så igår var Maries guddotter Wilda, 1,5 år,  med familj på besök.
             
TV: Agnes med Wilda och Wildas mamma Maria. M: Wilda. TH: Wilda leker med mig.

Shoppingtur

Idag var hela familjen på Birsta för att shoppa lite. Blec igentligen bara mamma som handlade lite nya kläder. Det var ganska spännande för Agnes att åka barnvagn i ny miljö. Det gick hur bra som helst ända tills blöjan blev full. Tur att det finns gott om toaletter med skötbord.

Härlig känsla

Det är en underbart härlig känsla att vara ute med barnvagnen, att gå här hemma med min lilla dotter i famnen, att sitta i soffan med henne liggandes bredvid jollrandes. Nu börjar jag förstå varför alla med barn säger att det är det bästa som finns att bli förälder. Att titta på när hon sover eller ligger och jollrar gör en alldeles varm inombords och man fylls av stolthet av att jag varit med och skapat detta lilla underverk.

Världens snällaste barn

Snäll dotter

Jag undrar om vi fått världens snällaste bebis. Hon sover hela nätterna med undantag för mat på morgonen. Då har hon sovit i fem-sex timmar. Sedan sover hon några timmar till. På dagarna sover hon massor och då sover hon var som helst. Hon störs inte heller av några ljud annat än plötsliga. Så man kan sitta och prata, skratta, se på tv och pyssla på. Hur underbart som helst. Är det inte värre än så här att ha små barn är det ju ingen match att skaffa fler. Fast det vänder väl så småning om. Hon är ju faktiskt bara 17 dagar gammal.

Fotboll

Igår såg vi fotboll och självklart var hon klädd i Sverigekläder.

 

Inte helt nöjd att bli upphållen för att mamma skulle kunna ta foto.

Grillat

Innan matchen fick min älskade hustru sköta grillen. Jag ville ju se uppsnacket. Det gjorde hon galant även om köttet blev lite för välgrillat men helt okej. Inte lätt första gången på ny grill.


Jobba

I morgon måndag ska jag göra mitt första arbetspass. Blir ett nattpass. Skönt med en lugn start efter så lång ledighet. Sedan ska jag jobba midsommarhelgen vilket kanske kommer bli lite tyngre, mer att göra. Fast det är ju som roligast på jobbet när man har lite att göra.

Snart är det fotboll, sista matchen för grupp A. Spännande att se om det blir Turkiet eller Tjeckien som går vidare till kvartsfinal tillsammans med Portugal. Jag satte mina pengar på Tjeckien.

Promenad

Första promenaden

Idag var vi ute och gick vår första långpromenad med vagnen. Agnes verkade gilla att ligga i vagnen för hon somnade nästan direkt och sov hela tiden. Var en ganska härlig känsla att var ute och gå med barnvagnen. Jag kände mig stolt där jag gick med MIN dotter. Skönt att se att vi var nästa dom enda som INTE har en töntig registreringskylt på barnvagnen. En sådan kommer aldrig att sättas på vår barnvagn.

Sköna nätter

Vi har haft tur och får sova ganska bra på nätterna. Agnes somnar mellan tio och tolv på kvällarna och sover sedan fram till halv fem, halv sex någon gång. Då vill hon ha mat. Senaste mornarna har hon dock haft en vakenperiod efter det på någon timme. Lite jobbigt att vara vaken mellan halv sex och åtta men man ska nog inte klaga. Dessutom är det min fru som får ta den värsta smällen eftersom Agnes ju vaknar av att hon är hungrig så jag kan ju inget göra. Vi får ändå sova fyra till sex timmar i sträck, var vakna någon timme och sedan sova igen.

Ledighet

Härligt att jag har lyckats vara ledig så länge på mina tio pappadagar. Det har varit skönt att kunna pyssla med huset och packa upp en del kartonger och kunnat umgås med min lilla underbara dotter. Det finns stora fördelar med att ha ett skiftjobb där man planerar mycket av sin tid själv. Ska göra ett nattpass på måndag och sedan jobba midsommarhelgen, två pass. Svårt att tacka nej till de extrapengar det ger att jobba på midsommar.

SVERIGE

Ikväll är det dax igen. Sverige tar sig an Spanien i fotbolls-EM. Ikväll ska jag vara hemma och se matchen med Marie och Agnes. Agnes ska givetvis ha sina Sverigekläder på sig. Bilder på pappa och dotter kommer senare =)

Jobbigt med stor gräsmatta

Det finns nackdelar med en bra sommar när man har en stor gräsmatta. Gräset växer som f*n. Får klippa gräset ofta vilket tar sin lilla tid eftersom baksidan är så stor. Fast det är väl smällar man får ta för att ha en härlig tomt att kunna leka med sina barn på när hon (dom, för det blir väl fler så småning om) blir lite större.

HEJA SVERIGE


Första utflykten

IKEA

Igår var hela familjen ute på vår första lilla utflykt. Vi var till IKEA och till Bauhaus för att göra några ärenden. Det gick jättebra, Agnes var hur snäll som helst.

KLÄDER

Snacka om att vi får mycket kläder. Dels har vi fått massor av begagnade kläder av släktingar och sedan kommer ju alla med presenter när dom kommer på besök. Näst intill alla har med sig kläder i storlek 50-56. Vi vet snart inte när vi ska hinna ha alla kläder. Hon är ju ingen kräkbebis så hon har ju samma kläder hela dagen.

FÖRSTA BADET

Igår badade vi för första gången. Vi hade läst att många barn inte gillar att bada de första gångerna men Agnes tyckte det var jätteskönt. Det var däremot mindre skönt att komma upp ur badet och vara alldeles blöt. Då blev man ju kall. Men efter en stund i en skön handuk så var allt bra igen.

FÖRSÄKRINGAR

Idag hade vi en försäkringssäljare från Trygg-Hansa på besök. Väldigt informativt och bra. Måste säga att även om deras barnförsäkring är lite dyrare än fackens så var den bra mycket bättre. Han informerade om sjuk- och olycksfallsförsäkring för vuxna också. Även den var dyr och bra. Frågan är om den inte var lite för dyr. Gäller att fundera på behoven och jämföra med fackens försäkringar.

FOTBOLL

Ikväll är det äntligen dax. Sverige spelar sin första match i fotbolls-em. Jag ska faktiskt se matchen på O´learys med ett gäng arbetskompisar. Ska bli riktigt roligt.

BILDER

Eftersom jag veta att det är många som vill se bilder på vårt lilla troll så ska jag försöka lägga upp bilder så ofta som möjligt.



Familjen samlad i soffan



Agnes hos farmor



Agnes hos farfar



Pappa gick loss med kameran



Nu räcker det pappa!

Agnes är äntligen hemma

Fira nationaldagen



Vi fick en underbar nationaldag genom att vi äntligen fick komma hem. I natt stängde de av ljusterapilampan och i morse mätte de hennes bilirubinhalt igen. Nu var den nere på 180 och den skulle vara under 250 för att vi skulle få åka hem. Så efter en kort undersökning av barndoktorn fick vi åka hem i morse vid 9-tiden.

Overkligt

Just nu ligger det en liten bebis och sover i en vagga i vårt sovrum, det är jättekonstigt. Ännu konstigare är att det är vår lilla dotter som ligger där. Nu är vi en familj på tre här hemma. Konstigt men helt UNDERBART!



Farmor på besök

Om några timmar kommer farmor och gammelmormor för att få träffa vårt lilla underverk. Får kanske ta på henne den rosa dräkten hon fick av farmor. Farmor och gammelmormor stannar tills i morgon. Då kommer farfar, faster, farbror och farfars nya fru på besök. De ville ju också se vår lilla princessa.

Många har frågat om det inte känns jobbigt att det kommer så mycket folk i helgen eftersom vi kom hem först idag. Jag tycker bara det känns kul att de vill komma och hälsa på. Vi har ju en hel nedervåning vi kan hänvisa dom till om vi vill ha lite lugn och ro. Eller så får de gå ut på vår stora gräsmatta. De är ju väl införstådda i att de får hjälpa till att laga mat och dylikt men det tror jag de bara tycker är roligt.

Världens snällaste

Vår lilla Agnes verkar vara en jättesnäll bebis. Hon sover hela nätterna med bara korta avbrott för att amma lite. Amningen fungerar jättebra och hon äter massor. När de vägde henne idag vägde hon 3455 g, dvs bara 5 g under födselvikten.

Hon har ju redan fått vänja sig med att sova själv så jag tror inte det kommer vara några problem att få henne att sova själv i vaggan.

Hon hade inget emot att åka bil. Som många barn somnade hon nästan direkt. Det sägs ju att bilens rörelser och brummande får barnen att somna.


Agnes i bilbarnstolen med morfars nalle.

Vi har fått låna en jättebra bilbarnstol av min frus kusin. Man spänner fast en slags bottenplatta i bilen och sedan sitter den där jämt. Själva barnstolen klickar man bara i. Väldigt smidigt att ha i sin egna bil som man använder nästan jämt. Slipper man hålla på att strula med bältet varje gång. Sedan kan man ha den i en annan bil som vanligt utan bottenplattan också. Men vi har en "vanlig" bilbarnstol också som släkten får använda om hon ska åka i deras bil.

Lunch

Nu ska jag äta lite lunch innan jag pysslar vidare inför farmors besök. Ska bl.a. sätta ihop våran nya grill. Blir grillat ikväll.
Så ska jag förstås mysa med min lilla dotter.

Fortfarande kvar

Kvar minst till på fredag

I morse kollade de lillans värden igen. Det hade gått ner men fortfarande lite för högt. Så det blir att ligga kvar i "solsängen" för lillan. I morgon bitti gör de ett nytt test och skulle värdet då vara bra får hon ligga kvar till 02.00 på natten. Då släcker de lampan och gör en ny mätning på morgonen för att se att värdet inte har stigit. Ser allt bra ut då får vi åka hem. Så förhoppningsvis är vi hemma till freadg lunch.

Mår bra

Lillan mår alldeles utmärkt. Hon äter massor och kissar och bajsar som hon ska. Hon är lite slö men det blir man tydligen dels av gulsoten men även av att ligga i solsängen. Så det är en välmående dotter vi fått. Hoppas bara hon får komma hem i tid för att träffa farmor, gammelmormor, farfar, faster och farbror i helgen.

Långtråkigt

Det börjar bli rätt trist att vara på sjukhuset hela dagarna. Jag får åka hem lite på eftermiddagen och på natten för att sova hemma. Min stackars fru får stå ut med att uggla på rummet hela dagarna förutom någon timme då jag är där då hon kan komma ut en sväng.

Annars spenderar vi dagarna med att sova, se på såpor, läsa tidningar och prata.

Solsängen

image18

Förhoppningsvis är hon snart färdigsolad så vi får åka hem.

Fortfarande kvar på BB

Ligger kvar

Tre dygn efter att vår lilla dotter kom till världen är vi fortfarande kvar på BB. Först fick vi stanna eftersom det hade gått så länge mellan att vattnet gick och att hon kom till världen. Det finns det risk för infektioner och därför ville dom att vi skulle vara kvar.

Igår tyckte barnmorskorna att hon såg lite gul ut och mätte därför hennes bilirubinhalt. Den var lite för hög därför får vi stanna kvar så våran lilla tjej kan ligga i ljusterapi och bli av med "gulsoten".

Förhoppningsvis får vi åka hem i morgon tisdag.

Besök

Vi har haft våra första besök. Igår kom först en kusin till min fru med familj och hälsade på. De var på väg från Stockholm och norrut. Då de passerade Sundsvall ville de komma in och titta på vårt lilla underverk.

Man fick inte ha besök inne på avdelningen men vi kunde gå utanför avdelningens dörrar och prata där en stund och de fick se vårt lilla troll.

Några timmar senar kom nyblivna mormor och morfar på besök. Samma sak  där, vi fick sitta utanför avdelningens dörrar men det gjorde inte någonting. Dom fick ju se sitt första barnbarn.

Hon fick presenter av mormor och morfar. En nalle av morfar och en klänning med sockar och strumpor av mormor.

Jag undrar hur mycket mormor och morfar kommer skämma bort sitt barnbarn. Lite för mycket ibland tror jag men förhoppningsvis håller dom sig lite i skinnet när hon blir äldre så vi inte får en tjej som går till mormor och morfar så fort mamma och pappa inte vill köpa en sak till henne.

Vi hade fått ett paket från nyblivna farmor i postlådan. Spännande att se vad det är. Jag tror jag har en aning. Min mamma är väldigt glad att äntligen få köpa klänningar till någon, hon har ju bara två söner. Nu äntligen har hon fått en liten tjej att köpa kläder till. Farmor kommer säkert också skämma bort sitt barnbarn vid tillfälle men eftersom hon bor 25 mil bort blir det kanske inte lika ofta men vem vet?

Fast som min mormor sa -Det är en mormors rätt att skämma bort sina barnbarn.

Namn


Vi har inte besämt oss riktigt för vad vår lilla dotter ska heta än. Vi hade några förslag innan och ett av dom lutar det åt nu men vi måste få komma hem och känna efter om det är rätt. Det namn vi ger vår lilla dotter ska hon leva med resten av sitt liv. Som förälder vill man ju då att det ska bli ett bra namn.

Städa

Nu ska jag städa innan jag åker tillbaka till min fru och dotter på BB. Skönt att bo så nära BB så man kan fara hem någon timme och pyssla så inte allt slår en i ansiktet när man kommer hem med det lilla underverket. För det är väl bara att inse, nu är min fru ska amma med jämna mellanrum dygnet runt lär väl jag få stå för städningen och en stor del av matlagningen. Men vad gör man inte som nybliven pappa.

RSS 2.0