10-månadersdagen

Agnes 10 månader
Igår blev Agnes 10 månader. Vi var på öppen förskola. Agnes tycker verkligen det är jätteroligt att vara där och få leka med andra barn. Eller leka och leka, hon tittar mest på de andra barnen och föräldrarna. Hon tycker att det är jättekul och blir alltid lika glad när vi är där.

Besök

Till helgen får vi storfrämmande. Lillebror med fästmö och farmor Elisabeth kommer och hälsar på. Ska bli roligt. Jag har inte träffat lillebror sedan julhelgen.

Vår, eller?

Våren börjar smyga sig på här i Sundsvall. Idag är det strålande sol och några plusgrader, så snön smälter. Fast i helgen snöade det. Det var 7 grader varmt ute idag. Jag tog en löprunda. Var riktigt skönt fast jag är grymt otränad. Jag måste verkligen ta tag i löpningen om det ska gå att springa Göteborgsvarvet.

Snart går Agnes

Agnes är inte långt ifrån att börja gå. Hon går jättebra med lära gå-vagnen. Idag stod hon själv i några sekunder utan stöd. Fast kommer hon på att hon står utan stöd brukar hon sätta sig på rumpan. Precis som att hon inte riktigt vågar. Vi tränar i alla fall varje dag på att gå. Jag försöker je henne så lite stöd som möjligt för att hon ska hitta balansen.


Här är Agnes ute och går med sina lära gå skor hon fått av mormor och sin lära gå-vagn som farmor delvis sponsrat.

Tills nästa gång, njut av det vackra vädret. Man vet aldrig när det blir sämre igen.

Förkylda

Familjen förkyld

Så var det måndag igen och Marie är åter på jobbet. Både jag och Agnes är förkylda. Agnes har rinnsnuva medan jag har mer i bihålorna. Jag är inte så farligt förkyld och jag tror det går över på några dagar. Jag hoppas Agnes blir frisk snart. Det är så jobbigt att måsta torka henne under näsan stup i kvarten eftersom hon inte alls gillar det.

Morgonpigg

Vår unga fröken har fått för sig att vakna ännu tidigare på mornarna. Tre dagar i rad har hon vaknat 05.20. Är precis som hon ställt om klockan en vecka för tidigt. Vi jobbar nu stenhårt för att hitta sovrutiner för att hon ska sova lite längre på mornarna. Bara sova en gång mitt på dagen och så ska jag försöka hålla henne vaken lite längre ikväll får vi se i morgon bitti. Jag som hatar att kliva upp tidigt på mornarna gillar inte riktigt att hon vaknar ytterliggare en timme tidigare på morgonen. 05.20 är inte morgon. Det är fortfarande natt.

Norrlandsmästerskap

I helgen spelades Norrlandsmästerskap för U16. De fem nordligaste distrikten spelade en turnering eftersom den här kullen inte får spela TV-pucken. Jag och en till huvuddomare var uttagna att döma. Gick riktigt jäkla bra. Fick mycket beröm av både spelare, ledare och granskarna/coacherna. De tyckte jag utvecklat mitt kroppsspråk massor sedan U16 SM helgen för en månad sedan. Eftersom jag och inte den andra domaren från Medelpad som dömde U16 SM blev uttagen till den här helgen trodde jag att jag därmed var rankad högst av huvuddomarna i distriktet i Medelpad. Döm om min förvåning bär jag såg att han fått matcher i kvalet till div 1 och J20. Jag har knappt fått några matcher i tvåan. Tyvärr tyder det på at tdet är som ryktena här säger. Det är inte den bästa domaren som får chansen uppåt utan den som är mest kompis med tillsättaren. Hoppas verkligen jag har fel i den känslan och att de här två helgerna med granskare utifrån ger mig chansen i ettan nästa säsong. Om än bara som comming man. Just nu känns det som att jag aldrig kommer få chansen bara för att jag aldrig kan vara tyst. Jag säger vad jag tycker, inte till överdrift men många inom domarorganisationen verkar inte klara av att någon tycker annorlunda än de själva. Då blir man klassad som gnällspik och ratad. Känns förjävligt att aldrig få chansen för att man står för vad man tycker. Som sagt, hoppas verkligen jag har fel och att jag får chansen att visa att jag klarar av ettan, till och med kommer göra det jävligt bra. När jag dömde tvåan i Skåne var det flera lag som tyckte jag var en av de bästa domarna i serien men ändå blev jag petad. Det säger en del och jag tycker jag blivit ännu bättre nu med alla tips jag fått de här två helgerna.



Ännu en fasthållningsutvisning under Norrlandsmästerskapet.

Grattis bror

Lillebror är på väg att föra upp ännu ett innebandylag uppåt i seriesystemet. I helgen vann hans Skövde med 5-0 på bortaplan i den första av två matcher mot Frölunda om en plats i div 2 nästa säsong. Han satte själv spiken i kistan med 5-0 målet i slutet på matchen. Lycka till nästa helg och hoppas ni går upp.

Till nästa gång, ta vara på er och njut av det vackra vårvädret. Snart är snön borta så njut det sista medan den finns kvar.

Långt mellan inläggen

Fullt upp hemma

Innan jag gick på föräldraledigheten trodde jag att jag skulle ha tid och skriva på bloggen mer eller mindre varje dag. Tänk vad fel jag hade. Dagarna går väldigt fort och man har fullt upp. Agnes kräver en hel del, fast på ett positivt sätt. Det är inte många lugna stunder på en dag.

Sjuka

Igår blev jag och Agnes sjuka. Som tur var jag mer än Agnes. Agnes är snorig och blev lite dålig i magen under dagen men det gick snabbt över. Själv blev jag sämre i magen och det höll i sig hela eftermiddagen och kvällen. Kräktes en gång och sket vatten hela kvällen. Rädd att jag dragit på mig magsjuka av värre sorten stannade Marie hemma från Jobbet idag för att ta hand om Agnes. Som tur är verkar det ha varit något jag fått i mig för idag är jag mycket bättre. Så imorgon ska Marie få jobba.

Helgen

I helgen var Sara, Tomas och Astrid på besök från Stockholm. Jag jobbade tyvärr men hann umgås under lördagseftermiddagen och kvällen. Under dagen var det stor släktträff hos svärföräldrarna då massa släktingar kom och ville träffa lilla Astrid. Ja, Sara och Tomas också kanske men Astrid var nog viktigast.



Lekfarbrorn Tomas med Agnes och hennes tremänningar Viktor och Kristina.

Uppladdning inför helgen

Nu gäller det att börja återfylla kroppens energireserver inför hockeycupen jag ska döma i helgen. De fem nordligaste distriktslagen ska mötas i en turnering. Vi är två domarteam som ska döma så det blir totalt fem matcher var under helgen. Vi kommer att bli coachade varje match, dvs ha en som tittar på oss domare och hjälper oss bli bättre. Skulle det gå bra för mig den här helgen också ökar mina chanser att så småningom få ta steget upp och börja döma div 1.

Tills nästa gång, simma lugnt och njut av den analkande våren.

Bilder

Utlovade bilder

Här kommer så de utlovade bilderna. Det blev inte så många tagna i Umeå men blir lite andra bilder.



Agnes håller sig i farmors katters nya klösställning. Agnes skrattar åt farmor.
I bakgrunden syns farmors nya grind som pappa satte upp.



Eftersom Agnes börjat stå en massa börjar blåmärkena och bulorna komma. Det gröna vid ögat är från farmors vardagsrumsbord. Bulan ovanför Agnes vänstra öga vet vi inte var den kommer ifrån. Men Agnes är glad ändå. Bulor hör ju livet till.



I söndagskväll gick Agnes med läragå-vagnen för första gången. Nu är hon ute på promenader lite nu och då.

Trötter

Agnes har inte riktigt kommit på att man ska sova om man är trött. Hon vaknar 6 på morgonen och är klarvaken men innom en timme är hon trött igen. I morse la jag ut henne i vagnen redan klockan åtta och hon sov en timme. Det blir nog en promenad efter lunch så hon får sova lite till. Det är det sämsta med att vara hemma på vintern. Det blir så krångligt med alla kläder. På sommaren är det mycket lättare att bara lägga henne i vagnen och gå ut.

Nu måste jag sluta skriva och aktivera den lilla surpuppan jag har bredvid mig. Tills nästa gång, kör försiktigt i snöovädret.

Prövar mmsblogga.

2fa1202d81b21686ac6f64b89110614e.png

Prövar mmsblogga. Spännande att se om det fungerar. Bilden är från farmors kök.


Umeå

Helg i Umeå

I helgen har vi varit och hälsat på farmor Elisabeth i Umeå. En ganska lugn helg har det varit. Vi kom upp på fredagseftermiddagen. Började med att shoppa lite på stan. Sedan en lugn kväll med god mat hos farmor. På lördagen var vi och badade på simhallen. Det tyckte Agnes var jätteroligt. Hon är ett riktigt litet vattendjur. Vi får nog åka och bada fler gånger. På eftermiddagen åkte vi till min morbror Jan och åt middag. Ville träffa mina kusiner Pontus och Levina som vi inte träffat sen i somras. Söndagen blev en lugn hemmadag och min moster Marina kom på besök. Vi åkte vid två-tiden för att hinna hem i god tid.

Läragå-vagn

Förra veckan köpte vi en läragå-vagn. Ikväll gick Agnes med den själv för första gången. Hon har gått lite runt bordet tidigare men ikväll gick hon flera meter på vardagsrumsgolvet med vagnens hjälp.

Bilder från helgen kommer imorgon eller på tisdag. I morgonkväll ska jag på hockey så får se om jag hinner lägga in bilder under dagen.

Syskonbesök

Besök

Söndag kväll till onsdag morgon var faster Gabriella och farbror Alexander här och hälsade på. Farfar Bjarne var här någon timme på söndagkvällen men åkte tåg till Sthlm för att jobba så han hann inte träffa Agnes eftersom hon sov.

Vi har mest tagit det lugnt. I måndags var vi på Birsta och shoppade. En tur på klädaffärerna på Birsta City och självklart IKEA. På kvällen spelade vi spel. Spelade Buzz, där jag vann, och poker. Pokern vann faktiskt Gabriella.

På tisdagen gick vi ut på promenad. Agnes fick åka sin nya pulka (tack farmor). Det var ganska kul men hon var lite för trött. Sedan gick vi til lCity Gross och hyrde film ochköpte lite chips och godis.





Faster Gabriella drar pulkan.



På väg hem från City Gross.

På tisdagskvällen var det dax för Agnes att bada. Det ycker hon är jätteroligt och skönt. Fram för allt att plaska och att leka med badleksakerna.



Så kul tycker Agnes det är att bada.

Jobbade helg

Helgen gick åt till att jobba och döma en hockeymatch. Jobbade natt fredag och lördag och söndagseftermiddagen. Roligt att jobba och i helgen var det löning så det var ganska mycket folk på stan. Fredagen var rätt intensiv för då var det många 18-åringar ute och många har inte förstått hur man ska bete sig när man har druckit alkohol. Lördagen var lugnare. på söndagen var det min tur att sitta i arresten. Mer att göra än jag trodde man kanske inte så kul.

Hockey

Fick veta idag att jag är uttagen som en av två huvuddomare som ska döma en distriktslagsturnering för U16. De två teamen är uttagna av domare som dömde U16 SM-poolspelet härom veckan. Så det bekräftade min känsla att det gick riktigt bra där. För vi två huvuddomare är de två som flera linjemän sa var de två som gått bäst.

Babysång

Idag skulle jag och Agnes äntligen gå på babysång efter att ha missat två veckor. Kommer till lokalen för att upptäcka att det inte är någon där. Den var inställd och det är troligen för att det är sportlov. De sa det säkert till de som var där förra veckan men eftersom de har namn, telefonnummer och mail till alla och tar närvaro kunde de ju faktiskt ha meddelat oss som inte var där förra veckan att det inte skulle vara något den här veckan.

Nu är det dax för Agnes och mig att äta lunch. Ska skriva mer snart om Agnes trotsperiod när det gäller sovandet.

RSS 2.0