GOD JUL

Julafton

Så var det äntligen julafton. God mat, paket och umgås med nära och kära. I år blir det julafton i Sundsvall hemma hos Agnes mormor och morfar. Lite släkt till Marie är också här så vi blir 11 st med två små barn.

Vi var i Umeå hos farmor Elisabeth i helgen. På söndagen hade vi lillejul med klappar och släktträff.


Agnes med farbror Christoffer och farmor Elisabeth med Agnes nya docka hon fick av farmor.

Vit jul

Vi har fått assor av snö i Sundsvall så det blev en underbart vit jul.


Härligt vitt utanför huset. Agnes älskar att leka i och med snön.


Agnes hjälpte till och klädde vår fina gran.

Morfar har somnat in

På julaftonsmorgonen somnade min morfar Eskil stilla in. Efter en lång tids sjukdom med parkinson och på slutet även cancer fick morfar i morse somna in. Den senaste veckan har personalen på hans boende gett honom vård i livets slutskede. Han fick morfin för att inte ha ont och familjen har varit mycket hos honom.

Känns tråkigt att han gått bort men samtidigt har han inte haft ett värdigt liv de senaste åren. Med tankepå hur otroligt aktiv min morfar var ända tills parkinsonen slog till tror jag han har lidit av att sitta i rullstol och inte kunnat göra saker ha varit van vid. På slutet är det frågan hur mycket han varit medveten om. De gånger man besökt hono verkar det som att det bara är små korta glimtar då han är medveten om omgivningen runt honom på ett aktivt sätt.

Vila i frid morfar.

Tråkigt att det skulel ske på just julafton men nu har familjen i alla fall varandra då de skulel fira jul ihop.

Juldagen

I morgon ska jag jobba ett övertidspass på juldagskommenderingen. Blir mycket fotpatrull i centrum runt krogarna. Förhoppningsvis blir det inte allt för kallt.

Nu ska vi till svärföräldrarna och se Kalle Anka, gud bevare mig väl för Anna Anka. Sedanväntar god mat och trevligt sällskap.

GOD JUL


Advent

Första advent

I söndags var det första advent. Nu börjar julen närma sig med stormsteg. Marie, Agnes och mormor Lisbeth julbakade. Det blev pepparkakor och lussebullar. Mycket gott och Agnes tyckte det var väldigt roligt att baka.


Agnes och mormor baka pepparkakor.


Det är roligt att baka pepparkakor.


Så fint blev det i köksfönstret.

Julklappskalender

Agnes fick en jättefin julklappskalender av mormor Lisbeth. Hon älskar att öppna paketen. Bra träning inför julafton och lilla julafton i Umeå.


Julklappskalendern efter ett par dagars öppnande.

Julklappar

Agnes vill även ha en hjälm att ha när hon ska åka pulka och liknande. Knappussel har hon också "sagt" att hon vill ha. Sedan tycker pappa att vi ska börja samla på Astrid Lindgren filmerna. Så DVD-filmer me Astrids sagor välkomnas.

Kläder

Agnes har upptäckt hur roligt det är att klä på sig själv. I söndags när jag kom hem från en hockeymatch mötte jag Agnes i dörren med mössa, vantar, skor och påsen med dagiskläder. Hon hade vinkat till mamma och ville gå ut. Vi får tacka dagis för deras träning på att gör saker själv.


Lite kallt kanske men allt har hon tagit på sig själv.

Tills nästa gång, tänk på att julen är en tid att njuta, inte att stressa.


Vaccinerade

Svininflunsavaccin

Igår vaccinerade vi oss alal tre mot svinnfluensan. Agnes var på 1½ års kontroll och fick då svininfluensavaccin. Jag och Marie var på Bergsåker och vaccinerade oss. Var som tur var nästan helt tomt. Var kanske tre personer före oss i kön så det gick riktigt snabbt.

Agnes åkte dock på feber av vaccinet. Så vi har fått vara hemma idag och komemr vara hemma i morgon också.

Julklappar

Agnes vill ha barbapappa saker och böcker. Städvagn och soldräckt är redan bokat. Jag och Marie vill inte byta julklappar med någon annan än de vi firar julafton med. Närmaste släkten kommer få en julklapp av Agnes.

Julfest

Ikväll är det julfest på jobbet så jag ska sova lite så jag orkar med. Till nästa gång, njut och stressa inte för mycket inför julen.

RSS 2.0