Tiden räcker inte

Tiden räcker inte till

Snacka om att tiden rusar iväg. det har redan gått en hel vecka sedan jag skrev sist och jag vet knappt vart tiden tagit vägen. Jag skulle försöka lägga upp lite bilder förra helgen men det hann jag inte med.

Jag har påbörjat en utbildning i veckan så det har varit dagtid för mig hela veckan. Snacka om att det är jobbigt när man inte är van. Jag är varken van att sitta i skolbänken hela dagarna och framför allt inte jobba fem dagar i rad. Brukar vara 3 dagar i rad och sedan vila någon dag. Utbildningen jag börjat är för LKC (Läns Komunikations Centralen). Jag ska bli radiooperatör och svara på telefonsamtal och radioanrop samt skicka bilar på jobb. Ska bli riktigt kul. Är teoetisk utbildning även nästa vecka för att sedan göra två veckors praktig inne på LKC. Sedan kommer ytterliggare teoriveckor varvat med praktikveckor.

Agnes

Agnes stortrivs på dagis. Hon har knappt tid att säg hejdå på morgonen och vill knapp följa med hem på eftermiddagen. Enligt personalen på dagis funkar allt jäebra och i veckan har morfar Egon hämtat två dagar. Det gick också hur bra som helst.

Agnes är fortfarande lite snorig men hon halärt sig att fräsa när man ska torka hennes näsa. Det tycker jag är lite imponerande för en tjej på 1 år och 4 månader.

Agnes har börjat sova bättre igen. Det är också lättare att lägag henne på kvällarna. Vi tror att on varit inne i någon form av utvecklingsfas som nu börjar "gå över". Skönt att få sova på nätterna utan tt behöva gå upp och göra välling. Okj om man måste gå upp och ge henne snutten eller nappen men då somnar i alla fall jag m på någon minut så då gör det inte så mycket. Det mest jobbiga är att hon vaknar klockan sex varje morgon, som ett urverk.

Bilder


Agnes hittar på nya användningsområden för köksredskap.


Agnes gillar att gunga.


Agnes i blåbärsriset.

Tills nästa gång. Simma lugnt och njut av höstmörkret genom att mysa hemma framför en trevlig film eller liknande.

Dagissamtal

Kvartssamtal på dagis

Igår var vi på dagis och träffade hon som varit ansvarig för Agnes inskolning. Ett kort samtal om hur vi tyckte att det gått och hur personalen tyckte det funkade med Agnes. Det var riktigt roligt att höra hur framåt Agnes är på dagis. Hon tar verkligen för sig och är väldigt kreativ. Att hon sedan har lite vl mycket humör och bestämda åsikter visar väl bara att hon brås på mig. Allting funkade jättebra på dagis och vi är alla supernöjda. Inga som helst problem med hämtning och lämning. Nu har morfar Egon hämtat för första gången. Visst, han hade inte koll på var Agnes hade alla sin saker och så men personalen är så hjälpsam så det hade gått bra.

Foton

Vi har varit ursla på att ta nya bilder på Agnes. Ska försöka bättra mig och få in lite nya bilder under helgen.

Skövde

Jag gjorde en blixtvisit till Skövde och besökte lillebrors 25-årsfest. Mycket trevligt även om besöket blev lite kort. Han fick en cykel av släkten på vår sida. Han blev mycket nöjd. Hoppas han lyckas sätta ihop den bara =)
Eventuellt har han nytt jobb på gång så då passar det ju bra med en cykel att cykla in till stan med. Det tar typ 15 minuter att gå så lär väl ta 5 minuter att cykla.

Agnes friskare

Efter förra veckans sjukdom är Agnes bättre. Hon är fortfarande snorig men vem är inte det i det här vädret. Först riktiga kylan har ju precis kommit. Hon sover lite oroligt på nätterna och vaknar ofta till och är jättelessen en gång per natt. Då måste hon få välling för att kunna somna om. Vi lurar på om det kan vara fler täder på gång.

Nä, nu ska jag passa på att ta fram symaskinen medans Agnes sover. Hon har ledig dag från dagis eftersom jag år på tre nattpass ikväll. Jag ska sy fast ett märke på domartröjan.

Tills nästa gång hoppas jag att vi tagit några kort vikan lägga in i bloggen. Sov gott och hoppas på att Svennis tar över som förbundskapten.

VAB

Första VAB dagarna

Så har vi fått ta ut våra första VAB dagar. Igår ringde de från dagis för Agnes hade feber. Eftersom jag låg och sov efter ett nattpass fick Marie åka och hämta Agnes och ta ut en halv dag VAB. Jag sklle göra en natt till och fick ta vabba så Marie kunde jobba idag. Hon slutar redan kl 13 så jag hinner göra ett eftermiddagspass.

Agnes hade lite feber igår och är fökyld. Hon har sovit oroligt inatt. Hon var riktigt trött igår så hon somnade rätt tidigt. Då vaknade hon tidigt i morse i stället. Hon vaknade vid halv fem. Vi gjorde älling och trodde hon skulle somna om men icket. Utan hon har varit vaken sedan dess och nu är klockan halv åtta. Skulle tro att det blir en tidig tupplur idag.

Vinterdäck

Så är hösten verkligen här. Jag satte på vinterdäcken på bil igår. Vi har dubbfria vinterdäck så eftersom det är under fem grader ofta nu så tyckte vi det var dax. Har varit gränsfall till halka på mornar och sena kvällar.

Tippen

Nu har vi äntligen varit med allt skräp från dräneringen tilltippen. Det blev en massa sten och en hel del trä. Det var både gamla uteplatsen och avsågade grenar rån äppelträden. Vi gallrade äppelträden rätt hårt. Det var verkligen på tiden.

Nu ska jag och Agnes försöka få tiden att gå med lekar inne på hennes rum.

RSS 2.0