Strulig Agnes

Strular med sömnen

Agnes verkar ha kommit på att man kan tvinga sig själv att hålla sig vaken. Hon vägrar nästan somna på dagarna. Idag har hon sovit kanske en halvtimme. Hon har varit trött och mer eller mindre grinig hela dagen. Hela morgonen var hon trött och smågrinig men vägrade somna. Till slut somnade hon vid 10-tiden men vaknade till efter en halvtimme och vägrade somna om. Under eftermiddagen har hon varit trött och grinig till och från. trots flera försök att få henne att somna vägrar hon.

Hon verkar i alla fall blivit av med förkylningen. Hon är fortfarande lite snuvig men hostar inget och har fått tillbaka sin aptit. Elelr rättare sagt nu åker maten ner lika snabbt som tidigare.

Står mot allt

Nu klättrar Agnes till stående mot allt hon kan få tag på. Soffan, bordet, vagnenstolar, ja allt. Hon har lärt sig sätta sig ner på rumpan äen om hon ibland ramlar och slår sig. När hon står upp strcker hon sig efter allt hon kan få tag på. Ibland glömmer hon att hålla i sig utan fipplar med någon sak med båda händerna. Då kan hon ramla och slå sig lite. Som tur är går det över ganska fort.

SM helgen

Helgen som gick dömde jag U16 SM-poolspel för Region Norr. De två bästa lagen från de fem nordligaste distrikten var med. Vi hade granskare/cocher på alla 6 matcher vi dömde. Det gick kanonbra och enligt flera av linjemännen så var jag en av de två bästa huvuddomarna av de fyra som var där. Kändes riktigt roligt att höra. Nu hoppas jag att jag får chansen att visa att jag klarar av att döma ettan.


Gamal bild från en match jag dömde i Skåne. Trelleborg-Krif i Div. 2.

Nu ska jag upp och umgås med besök. Till nästa gång

Bilder

Bilder från helgen

Här kommer de utlovade bilderna från Agnes Stockholmsbesök.



Kusin Astrid med sin nya snutte hon fick av oss. Hon ligger i babysittern de lånat av Agnes.



Agnes och kusin Astrid

Badar

Agnes tycker det är väldigt roligt att bada i badbaljan. Framför allt är det roligt att slå med händerna på vattenytan så det plaskar. Vi brukar bada ungefär varannan dag. För badar Agnes badar nästan jag också, så mycket plaskar hon.



Efter att ha badat är det mysigt at tviras in i en härlig handduk.

Till nästa gång

Dags att skriva igen

Agnes är sjuk

I veckan har Agnes varit lite sjuk. Lite hosta, snuvig, feber och så. Det började i helgen när hon var i Stockholm och hälsade på sin nya lilla kusin Astrid. Hon fick feber och var väldigt mammig. Vi trodde först det berodde på hennes nya tänder som är på väg men det var nog början på sjukligheten. I måndags var hon helt slut och sov nästan hela dagen. I går var hon ganska pigg men snuvig och hostade en del. Hon har inte riktigt velat äta orentligt så vi tror att hon har ont i halsen.

I natt sov hon jättedåligt. Hon vaknade flera gånger och vid halv tre tiden vaknade hon och var vaken i nästan en och en halv timme innan hon somnade ordentlig. Hon hade jättesvårt att somna eftersom hon hostade så mycket. men när hon väl somnade ordentligt sov hon ända till halv åtta. Hon sov igen redan strax före tio ända till halv tolv.

Hon har varit piggare idag men fortfarande äter hon lite dåligt. Det verkar verkligen bero på halsont för släta saker som fruktpure gick bra att äta och vällingen äts med stor aptit. Hon sov igen en stund på eftermiddagen så ikväll vill hon inte sova. Vi försökte lägga henne strax efter åtta vilket är senare än vanligt. Hon var trött men när hon kom i sängen vill hon inte sova utan klättrar runt och har sig.

Nu är klockan snart tio och hon håller fortfarande på att krypa runt på golvet och verkar trött men inte så att hon gnuggar sig i ögonen och verkar vara redo att sova. Måste nog göra ett försök att få henne att somna för mamma har redan gått och lagt sig och pappa är trött.

Katterna

I går kväll trodde jag jag skulle dräpa Puzzel. Han var upp på hyllan ovanför TV och välte ner fotoramen som står ovanpå högtalaren. Vips så hade vi glas över golvet, det mesta hamnade bakom TV:n. Sedan är dom uppe på fönsterbrädorna och välter med jämna mellanrum ner saker som står där. Måste börja ha dom ute så de får springa av sig.

SM i helgen

I helgen gäller det. Ska döma U16 SM här i Sundsvall. Det är poolspel mellan de två bästa lagen från de fem nordligaste distrikten. Blir chochade av en domarobservatör varje match och förhoppningsvis dömer jag finalen på söndag. Det är mitt mål och jag vet att jag har bra chanser att göra så bra ifrån mig att jag når målet.

Ska försöka lägga upp lite bilder från Agnes och Marie besök i Sthlm i morgon. Beror på hur Agnes sover i natt och vilket humör hon är på i morgon.

Nu ska vi sova. Kram till alla som tycker de förtjänar en.

Vinter

Sol och kallt

Idag och igår har vi haft strålande sol och kallt, drygt 10 minusgrader. Det har varit torr kyla så det har inte varit så svårt att klä sig så man slipper frysa. Igår var vi på en promenad till Bosvedjan centrum, jag skulle hämta ett paket. Det var faktiskt riktigt skönt att vara ute och gå i det vackra vädret. Jag var till och med tvungen att ha solglasögon.

När jag ändå var där gick jag in på Erikshjälpen i Bosvedjan Centrum och gjorde ett riktigt fynd. Vi köpte en soffa som vi tittade på i lördags när vi var där med Margaretha och Marina. Ett riktigt fynd för 135 kr, ja ni läste rätt. Vi betalade 135 kr för soffan.



Agnes kryper

Nu kryper Agnes på riktigt. Hon står på knä och händer och kryper fram. Hon blandar att krypa, rulla och ibland dra sig fram. Jag är rädd att det kommer vara en hiskelig fart här hemma framöver. Får nog börja göra saker som att gå på öppna förskolan någon dag i veckan så Agnes får leka av sig lite med andra barn.

Babysång

Idag var vi på babysång igen. Är faktiskt ganska roligt. Trevligt att få träffa vuxna för mig och Agnes verkar tycka det är hur roligt som helst. Inte att jag sjunger utan att titta på andra mammor och barn.


Agnes ute och kryper på Babysången medan föräldrarna fikar.

94 dagar kvar

Nu är det bara 94 dagar kvar till Göteborgsvarvet. Snacka om att man måste komma igång och löpträna. Tänkte träna i veckan men var för kallt. Är nog inte så bra att dra igång med träningen i 10-15 minusgrader. Hoppas det blir mildare så man kan ut och springa snart.

Nu ska jag iväg och möta Moffe (Svärfar Egon) i badminton. Sist fick jag stryk men då hade jag inte spelat på nästan 10 år. Till nästa gång, Primus Inter Pares

Måndag igen

Ny vecka

Så var det vardag igen efter ännu en helg med besök. Min mormor och moster var på besök från Umeå. Blev en lugn helg med god mat, slöande i soffan, spela spel och promenad på lördagen. Åt god mat på fredagen och såg sedan På Spåret. På lördagen var vi ute på en promenad mitt på dagen och på kvällen åt vi mera gott och såg på Melodifestivalen. Blev nästan förbannad när svenska folket röstade fram en dålig låt men en artist som inte kan sjunga till andra chansen. Bäst i lördags tyckte jag Alcazar och Nina Söderquist.

Snö, snö och åter snö

Hela helgen har det snöat här i Sundsvall. Vi har enligt tidningen fått 30 cm snö på tre dagar. Så vi har fått skotta massor i helgen. Tur att det var lätt snö. Har varit 10 grader kallt hela helgen så det var superlätt pudersö som kom. I morse var det dock lite tungt när man skulle skotta bort en plogvall på 4-5 dm.

Agnes kryper

Ja, mer eller mindre. Hon har börjat fatta att man ska använda benen även om hon inte riktigt gör det fullt ut. Hon har varit lite orolig i helgen men vi tror att hon har tänder på gång. Ser ut som att det är en tand på gång i överkäken.

Vo har börjat gå över till riktig mat både lunch och middag och till att sova bara en gång om dagen. Idag sov Agnes mellan  ett och tre ungefär. Hoppas det gör att hon sover lite längre på mornarna. Nu vaknar hon oftast 06.30. Det tycker jag är lite tidigt.

Födelsedagspresent

I födelsedagspresent fick jag Buzz. Jag fick Musicquiz och Sportsquiz. Grymt roligt spel. Synd bara att vi inte kunde spela det i fredags då två av dosorna var trasiga. Bytte dem på lördagen så nu funkar det. Musik var jag hyfsad på men Marie är ju också bra på det. Sport var det ingen som slog mig i.

Tills nästa gång vi ses. Nemo me impune lacessit.

Födelsedag

Grattis till mig

Idag fyller jag år. Inte så mycket att fira då jag fyller 28 men ändå. Mamma var här i helgen så hon firade mig då, svärföräldrarna var här igår eftersom jag inte är hemma ikväll. Jag ska till Ånge och döma hockey.

Brorsan ringde idag och frågade hur det kändes att vara ett steg närmare gubbe. Jag tyckte det kändes mer att man blev äldre när vi köpte hus och skaffade barn.

Bilder

Igår fick vi kameran tillbaka så här kommer bilder från helgen.



Agnes badar med farmor



Agnes spelar på mammas piano med morfar. Pianot står fortfarande hos Egon och Lisbeth men det ska hit till oss så snart vi lyckas lösa transporten. Pianot måste bäras ner för massa trappor utan hiss.

Agnes står själv

Agnes har börjar stå själv med stöd, men hon tar sig inte upp till stående själv. Hon är stark i både armar och ben men det är balansen som ställer till det. Men hon kommer börja krypa ordentligt snart tror jag, sedan är det inte långt tills hon börjar gå.




Nu är det dax för mellis så tills nästa gång. Grattis på födelsedagen till mig!!

Måndag igen

Så var helgen slut

I helgen var farmor Elisabeth på besök. Hon kom i fredagskväll och åkte på söndagseftermiddagen. På fredagen var vi bara hemma och åt en god middag och farmor fick mysa med Agnes. På lördagen var vi först på Birsta och shoppade farmor, Agnes och jag. Marie var på kalas hos sitt gudbarn. Vi gick till Birsta så vi fick en riktig långpromenad. Vi var säkert borta i tre timmar och värst är det ju att gå hem, det är ju konstant uppför från Birsta tills man kommer in på våran gata.

På lördags kvällen var vi till mormor och morfar och åt middag. Vi spelade ett jätteroligt spel där man skulle placera händelser, personer och dylikt i förhållande till varandra. Man var inte tvungen att kunna det exakta årtalet utan bara placera det i förhållande till andra årtal man redan hade. Skitkul.

Tyvärr glömde jag kameran hos svärföräldrarna i lördag så det blir inga bilder idag. Får återkomma med bilder från helgen.

I söndags hann jag inte umgås så mycket med min kära mor. Jag hade hockeymatch redan klockan 12.00. Hade granskning, dvs en var och tittade på oss och gav oss tips och råd hur vi kan bli bättre. Gick riktigt bra och de flesta tipsen hadlade om små stil och profil saker.

Veckan som kommer

Blir relativt lugn. Händer inget speciellt förrän på torsdag. Då ska jag vara i Tingsrätten en stund efter lunch. Agnes ska få vara med morfar under tiden. Tror de skulle ut och promenera.

Till helgen kommer min mormor och moster på besök. Så det blir fullt upp i helgen också. Men svärföräldrarna är inte hemma för de ska till stockholm och hälsa på Agnes lilla kusin Astrid som kom den 23/1. Maries syster fick sitt första barn och det blev också en liten tjej.

Just ja, en speciell sak händer faktiskt i veckan, jag fyller år! 28, så är inte så mycket att fira. Tror jag ska baka och ta med en liten kaka till babysången på onsdag, för att fira lite.

Tilsl nästa gång hoppas jag att vi fått hem kameran så jag kan lägga in lite bilder. Take care out there!!

RSS 2.0