SNÖAR

Snöar i Sundsvall

Det är den 29 oktober och det snöar i Sundsvall. Stora, vackra snöflingor faller sakta i mörkret och gatan blir alldeles vit. Hoppas verkligen det ser ut så här till jul. Visserligen ska vi förhoppningsvis vara i Arvidsjaur till jul men ändå.



Skånebesök

Eftersom det är höstlov passade Kalle p åatt komma upp och hälsa på. Igår slappade vi hemma och såg de två nya Narniafilmerna. Vi spelade lite Singstar också. Kalle var grym, slog mig nästan varje gång. Jag lyckades bara vinna när vi sjöng Diggilo Diggiley eftersom Kalle inte kunde texten lika bra som jag. Idag var vi och bowlade. Vi trodde Agnes skulle kunna bli lite rädd för ljuden men det gick hur bra som helst. Sedan gick vi och strosade på stan en stund.


Kalle och Marie har spelat Singstar.

Agnes

Agnes mår hur bra som helst ochdet märks att hon växer. Hon blir mer och mer stadig i kroppen hela tiden. Ska bli spännande att vara hemma med henne en längre tid. Har nämligen sökt föräldraledigt från och med mitten på januari. Då blir det min tur att vara hemma och hustrun får jobba.

En bild på Agnes i en tröja från Farbror Christoffer, byxor från när jag var liten och en napp som hon också fått av farbror Christoffer (förstås).



Nu ska jag se om batteriet till den stora kameran är laddat så jag kan ut och ta fler bilder på det fina snöfallet. Kanske kommer in någon bild ikväll, får se. Tills nästa gång. Happy Halloween!

Röjning

Röjer utanför huset

I fredags hade jag och svärfar stor röjardag. Vi kapade alla växter runt huset utom ett som ska få stå över jul. Vi förberedde inför vårens projekt att gräva upp runt huset och dränera & isolera om suterängplanet. Det blev ett flertal lass med avverkat matrial som kördes på soptippen. Det var lite slitit men det blev skitbra. Tack för hjälpen svärfar!



Tanken är att när grävjobbet är gjort ska vi byta ut trappen mot en snyggare som går över i en uteplats där den nuvarande uteplatsen ligger.

Agnes äter mat

Vi har gett Agnes smakportioner av olika saker ett tag nu. Hon verkar gilla det och har börjat fatta att hon ska svälja det och inte bara putta ut det med tungan. Avokado är en favorit.



Agnes bor i eget rum

Nu har Agnes fått flytta in i sitt rum. Det går hur bra som helst eftersom hon sover så bra på nätterna (ta i trä). Skulle det bli en dålig period får vi väl flytta in henne i vårt rum igen.



Nu ska jag iväg och jobba så tills nästa gång.

Puzzel & Tiger

Kattungar

Nu har det gått en dryg vecka sedan vi kom hem från Stockholm. Veckan har varit hektisk med mycket att göra på jobbet, höstens antågande i trädgården och hämtningen av två söta små kattungar. Vi köpte dom av en familj som hade hästgård utanför Liden. Efter mycket funderande fick dom namnen Puzzel och Tiger. Puzzel är en melmysig katt som verkligen vill vara med. Han lägger sig bredvid Agnes om inte någon oss oss vuxna vill klappa honom. Han bryr sig knappt att Agnes drar honom i pälsen ibland. Tiger däremot är lite mer rädd av sig men han börjar vänja sig. Än så länge får man bara klappa honom när han halvsover men med lite tid så ska nog han bli mer mysig också tror jag.


Puzzel till vänster och Tiger till höger.


Agnes och Puzzel i lördags på köksgolvet.

Agnes vänder sig

Under veckan har Agnes börjat vända sig från rygg till mage. Hon har varit nära i några veckor men nu lyckas hon. Ena armen hamnar dock rakt bakåt och hon har svårt att få fram den så hon kan vända tillbaka men det kommer väl med tiden.

I övrigt händer inte så mycket. Hon växer och joddlar på. Hon har däremot fått en dålig vana att ta ut nappen ur munnen. Hon är mycket med händerna i ansiktet och hon har upptäckt att man kan ta tag i nappen och dra ut den. Ibland lyckas hon sätta tillbaka den i munnen men oftast inte. Det är mest irriternade när hon ska sova. Då är hon hela tiden med händerna i ansiktet och drar bort snuttiskaninen och nappen, blir ledsen, vi kommer och rättar till det ås börjar det om. Man får oftast sitta och hålla hennes händer tills hon somnar för att hon ska kunna somna.

Hon sover fortfarande bra på nätterna. Somnar mellan 19.30-20.30 och sover sedan till runt 06-07 på morgonen. Äter lite och sover en timme till. Någon gång har hon sovit fram till nio på morgonen med en frukost vid 06.

Giftermål

Fick veta att några goda vänner ska gifta sig till helgen. Det blir dock en lite cermoni med bara närmsta familj. Hoppas det blir riktig bröllopsfest så småningom. Dom var nämligen tvungen att gifta sig för att få adoptera.

Nybakta bullar

Nu är det lunch och sedan kanske man får smaka på nybakta bullar som min älskade hustru bakat innan det är dax att cykla på jobbet.

Tills nästa gång.

Stockholmshelg

Råsunda

I lördags var jag och min lillebror på Råsunda och såg Sverige-Portugal. Hur kul som helst även om resultatet inte blev riktigt så bra som man hoppats på.



Bilder på klacken när lagen kom in på plan. Jag och bror stod mitt i klacken.

Farfar

På söndagen träffade vi farfar Bjarne som var kvar i Sthlm över helgen. Vi gick till Djurgården och åt lite mat. Vi passade även på att gå förbi minneslunden där Freddys aska ligger. Vi gick även ner till kajen, vid de bryggor där han hittades. VIla i frid farbror. Hoppas att det var en olycka och att du inte led.

Det var kul att träffa pappa/farfar. Det tyckte Agnes också.


SKRATTADE

När vi kom hem på söndagskvällen skrattade Agnes på ett sätt som jag aldrig hört tidigare. Jag provade lägga upp en videosekvens med skrattet men lyckades inte. Om ni vill ha det får ni maila mig så skickar jag det. Det var ett riktigt, härligt rungande skratt.

Nu kommer nyblivna farbror Tomas på besök så får sluta skriva.

Händer mycket

Framsteg

Här hemma händer det mycket just nu med Agnes. I Torsdags var hon hemma själv med mormor för första gången. Mamma och pappa var på Stand up show med Magnus Betnér. Det gick hur bra som helst men Agnes hade ju somnat innan mamma och pappa åkte.

Vi har fått låna en barnstol av Annika och Martin så nu kan Agnes sitta vid köksbordet med mamma och pappa.

Hon vänder sig inte än men hon har börjat vika över benen så det är väl inte allt för långt borta att hon vänder sig från rygg till mage.

Hon har börjat dra in benen under rumpan när hon ligger på mage. Så hon har börjat öva för att kunna krypa så småning om.

Hon har börjat göra ett smackande ljud med läpparna.

Som ni märker händer det mycket här hemma. Förutom allt med Agnes har vi en del på gång med huset efter helgens villa och hem mässa på Nordichallen. Vi har haft en luftvärmepumpsförsäljare och en larmförsäljare här hemma på kundbesök.

Förutom allt här hemma har jag mycket på jobbet med vårt nya arbetstidsavtal. Jag fick förtroendet av mina kollegor att ingå i en grupp om fyra stycken från vår enhet att driva våra frågor mot arbetsgivaren. Känns kul att ha fått det förtroendet redan efter så kort tid här i Sundsvall. Tror att det är en kombination av att jag vågar öppna käften och säga vad jag tycket och att jag är ganske duktig på att argumentera för det jag tycker.

Nu ska jag sluta skriva för att hinna umgås lite med min kära fru innan jag åker på jobbet för ännu ett nattpass.

Förhoppningsvis kommer det lite nya bilder nästa gång.

RSS 2.0