Vaccination

Agnes fick vaccination

Idag var vi till BVC och Agnes fick sin första vaccination. Idag fick hon två sprutor och fick första vändan av vaccination mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, hämofilus influenzae och pneumokocker. Det gick ganska bra även om Agnes skrek när hon fick sprutorna. Som tur var gick det över ganska fort med lite tröst från mamma och pappa. Hon skulle få två sprutor då Pneumokockvaccinet inte fanns i den första sprutan. Landstinget här har ganska nyligen beslutat att det ska ingå i det kostnadsfria vaccinationsprogrammet. Tyvärr yckte distriktssköterskan att man skulel trösta Agnes mellan de två sprutorna. Jag tror det hade varit bättre att ge henne båda på en gång och sedan tröstat henne. Nu fick hon ju ont igen av en spruta precis efter att man tröstat henne för den första sprutan.

Agnes rum

Nu har Agnes fått ett eget rum. Vi hade en teleteckniker här idag och flyttade förstajacket så nu har vi datorn på nedervåningen i vårt nya kontor. Agnes rum är inte klart men hon bor ju fortfarande hos oss i vårt sovrum. Vi har börjat titta på tapeter och vet ungefär hur vi ska tapetsera hennes rum. Hon måste få lite mer möbler också men som tur är finns IKEA och det är inte så länge kvar till jul =)

Fynd

Idag gjorde jag ett riktigt klipp. Siba hade någon form av nyinvigning av sin butik i Birsta idag. Dom sålde massa saker till riktigt bra priser. Vi hade länge surrat om att köpa ett Playstation 2 för att kunna spela Singstar och Buzz men tyckt att det var lite för dyrt med 1000 kr öfr ett PS2. Nu sålde Siba konsollen för 499 kr. Jag var tvungen att gå upp kvart över sju på en semesterdag (näst sista) för att vara i butiken till klockan 08.00. Dom hade bara ett begränsat antal och det var kö utanför butiken när jag kom dit någon minut före åtta. Jag fick mitt PS2 så nu ska vi investera i ett Singstar så vi kan rocka loss på inflyttningsfesten.

Generation Kill

Har sett en ny serie som jag blivit förälskad i. En miniserie från USA som handlar om en grupp ur US Marine Corps när operation Iraqi Freedom inleddes och amerikanska trupper gick in i Irak. Alexander Skarsgård har en av huvudrollerna och gör den mycket bra. En härlig serie i dokumentärstil om en amrikansk soldats liv under invationen.  Inte speciellt mycket dödande utan mer en inblick i soldaternas tankar och de problem de ställs inför under invationen. Jag rekomenderar alla som gillar krigsfilmer att se denna serie.

Tills nästa gång; Sov gott och dröm sött.

Första skrattet

Agnes skrattade

Idag skrattade Agnes högt för första gången. Hon låg i soffan och när jag gjorde ett plötsligt ljud och sedan tittade på henne började hon skratta. Hon har flinat i någon vecka men det var första gången det kom ett skrattljud också. Vilket underbart ljud det var.

The Bucket List

Här om kvällen såg vi The Bucket List med Jack Nicholson och Morgan Freeman. En skaplig film som var klart sevärd. En av punkterna var att kyssa den vackrast flickan i världen. Om ni sett filmen vet ni när det hände. Jag tyckte det var ganska fint och det ligger en sanning i det. Min dotter är den vakraste flickan i världen, med tuff konkurens av min fru.

Renovering

Här hemma renoveras det för fullt. I helgen har vi målat om hallen. Planerna för fler projekt smids. Hallen nere ska målas om, trappen ska målas vit och Agnes rum ska tapetseras om. Då måste vi flytta kontoret dit ner vilket kräver ommöblering och flytt av förstajacket så vi kan ha internet på nedervåningen. Som sagt, planerna är många men som tur är har vi inte bråttom.



Måla hallen gick jättebra men att tejpa mot taket ovanför trappen var lite klurigare. Med lite kreativitet och långa armar gick det också.

OS

Det går inte så bra för Sverige i OS. Kallur föll på häcken, Holm räckte inte riktigt till och seglaren koncentrerade sig mer på motståndaren än sig själv. Några hopp finns fortfarande, en seglare, kanot, taekwondo, ridning och mountenbike. Någon svensk måste väl ändå lyckas. Sedan ska vi komma ihåg att Sverige är ett litet land med få invånare. Att vi ska lyckas få fram en av de tre bästa i världen i någon sport är ganska svårt. Vi har ändå lyckats ta fyra medaljer (Jag räknar Aras brons). Då blev vi dessutom bestulna på ett silver, troligen till och med guld när Ara blev bortdömd i brottningen.

Gjorde han rätt eller fel. Jag tycker han gjorde rätt som LA bort bronset. Ett bra sätt att uppmärksamma världen på korruptionen inom brottningen. Hoppas verkligen att han satsar fyra år till och får vinna sitt OS-guld. Det är han värd. Jag tyckte för övrigt att Ara skulle få burit den Svenska fanan vid invigningen, inte en idrottare som inte ens tävlar i dessa spel. Det hade varit ett bra sätt att visa att Sverige är ett mångkulturellt land som ser invandrare som riktiga svenskar.

Sov gott och heja på svenskarna i OS.

Olympiska Spelen

OS i Kina

Äntligen har de Olympiska Spelen börjat.


Som idrottsfantast är det ju underbart att få se all denna idrott. Speciellt roligt är OS i och med att alla smala sporter helt plötsligt blir intressanta. Hur många kollar på bågskytte, dubbeltrap och kanot förutom vid OS. Då är det helt plötsligt jätteintressant att kolla på, framför allt om Sverige har medaljchans.

Dop

I lördags döptes vår lilla Agnes. Dopet hölls i Bjärtrå Kyrka, vilket var samma kyrka som vi gifte oss i förra sommaren. Även prästen och kantorn var samma som vi hade på bröllopet. Agnes hade på sig en dopklänning som min mammas farmor sydde till min mamma när hon skulle döpas. Även jag är döpt i den dopklänningen. Agnes blev den tredje generationen att döpas i dopklänningen från 1954. Roligt med traditioner.

Det var ett fint dop och Agnes höll sig snäll under hela dopet, till och med när prästen hällde vatten på hennes huvud.


Agnes Elisabeth i famnen på en stolt pappa.

Fröken med humör

Nu börjar Agnes visa att hon kan vara glad och ledsen. Ibland kommer verkliga surminen fram.


Men när hon får ögonkontakt med någon hon känner igen och fram för allt med mamma eller pappa kan hon brista ut i ett riktigt leende.



När man möts av det leendet är det underbart att vara förälder. Tiden springer iväg och Agnes växer så det knakar. Snart kommer hon börja vända på sig och rätt vad det är så sitter hon upp. Förutom att hon börjat le och visa surläppen har hon börjat jollra riktigt mycket. Vissa stunder kan hon jollra på i flera minuter i sträck och hon ser riktigt glad ut när hon gör det.

Nu är det dax att gå och umgås med åldermor (gammelfarmor) som är på besök från Helsingborg.

Fortsatt semester

Storsjöyran

Så är jag hemma igen efter att ha varit och jobbat på Storsjöyran i Östersund. Det är roligt med festivaler, det är så många glada och trevliga människor ute. Tyvärr dricker många alldeles för mycket och många puckon är ute också. Mest skrämmande är all unga killar och tjejer som super sig redlösa. Även på årets yra inträffade det våldtäkter av unga tjejer. Jag förstår inte föräldrar som släpper iväg sin 15,16,17 åriga barn till en annan stad för att gå på festival. Visst kan jag förstå att de vill gå och se vissa artister men många lämnade aldrig yrancampingen. De spenderade tre dagar i tält och bara söp hejdlöst. När Agnes kommer i den åldern hoppas jag verkligen att hon inte har det intresset. Visst vill jag att hon ska få vara ute och ha kul men alkohol ska hon hålla sig borta från tills hon blir 18. Visst kan det var svårt att få henne att ALDRIG dricka men tydlighet hemifrån är bevisat att det gör att ungdomarna dricker mindre om/när de dricker.

80-års kalas, Surströmming, Skuleberget och Ådalen 3.

Under ett par dagar i svärföräldrarnas sommarstuga hann vi mycket i veckan som gick. Det började med att det var 80-års kalas för hustruns mormor. Sedan var det kusinträff med frugans kusiner. Vi åt surströmming och drack lite snaps. På tisdagen var jag med svägerskan och svågern till Skuleberget och gick upp på toppen för att njuta av den fantastiska utsikten. Sedan åkte vi Ådalen 3, en bår som går utanför höga kusten med mat och dryck. Det var hustrun och hennes systers present till deras föräldrar. En mycket trevlig båttur med underbara naturupplevelser.




Utsikt från Skuleberget.


Båttur med Ådalen 3.


Höga Kusten bron en solig kväll.

Agnes

Det är helt underbart att se Agnes utvecklas. Det är en helt annan medvetenhet hos henne nu. Mn kan få kontakt med henne och hon pratar mycket mer med henne. Man märker att man har ögonkontakt med henne och hon kan ligga och titta på en länge. Hon jollrar på och har börjat gör nya ljud. Marie var och vägde henne i torsdags och hon har gått upp till 5,1 kilo. Snart har man en liten tjej som springer runt och hittar på hyss.

Dop

Till helgen blir det dop och vi åker till Höga Kusten redan på tisdag för att träffa prästen. Sedan blir vi kvar eftersom dopet sker i Bjärtrå kyrka. Bilder och en sammanfattning av dopet kommer efter helgen.

Inflyttningsfest

Nu har vi äntligen bestämt datum för vår inflyttningsfest. Den 13 september går den av stapeln. Den som känner sig manad är välkommen. Hör gärna av er före så vi vet hur många vi blir. Alla ryms men det är bra att veta hur mycket chips man måste köpa.

RSS 2.0