Semester

Äntligen semester

Nu har jag till slut fått semester, därav att det var ett tag sedan jag skrev på bloggen. Sedan jag fick semester har vi inte varit hemma utan ute på resande fot.

Rikleåskäret

Agnes har varit på sin längsta resa hittills när vi åkte upp till hennes farmors sommarstuga i Rikleåskäret, 4 mil norr om Umeå. Där njöt vi av strålande sol och svalkande vindar från havet. Agnes fick äntligen träffa släktingar till mig som inte varit ner till Sundsvall och hälsat på.


Agnes njuter i gammelmoster Evas famn.


Agnes hos mina kusiner Pontus och Levina.

Lillebrorsan och hans fästmö (hon är det bror för ni är förlovade) var också uppe i Umeå och hälsade på. De kom ut till stugan och passade på att sola och bada. Inte för att det var jättevarmt i vattnet men kring 20 grader i alla fall. Jag badade faktiskt också men eftersom det är jag som är mästerfotografen finns inte det på bild.



Nu ska det bli spännande att se när dom gifter sig och skaffar barn. Dom sa att dom skulle vänta några år men man vet ju aldrig. De hade tittat på ett hus i Skövde som de var sugna på att köpa. Lite synd, hade varit roligt att ha dom lite närmare men det gäller ju att få jobb man trivs med och de verkar de ha fått där nere.

Gammelmorfar

Vi var och hälsade på min morfar som bor på sjukhem. Han är svårt sjuk i alzhiemers och parkinson. Det är jättetråkigt att se honom som han är nu. Jag kommer ihåg min morfar när han pysslade med sina bilar och gick på i princip all fotboll inom 5 mils radie. Han älskade verkligen fotboll. Vi kände i alla fall att vi var tvungen att åka dit så han fick träffa Agnes. Hur mycket han förstod att vi var där är omöjligt att veta men förhoppningsvis fanns det lite medvetande långt där inne.

MONSTER

Agnes fick en ny mobil till sin vagn. Det var en lila flodhäst som vi kallade monstret för det såg så rolig ut. Hon fulkomligt älskade den. Tack Jan. Hon kan verligen ligga och stirra helt förtrollad på den.



Efter några dagar i Umeå och Rikleåskäret bar det på söndagen av söderut mot Höga kusten och 80-års kalas.
Det får jag skriva om efter helgen för nu ska jag avbryta semester för att åka till Östersund och jobba på Storsjöyran.

Agnes

Agnes mår hur bra som helst och utvecklas i en rasande fart. Man märker verkligen att hon utvecklas. Nu har hon börjat se mönster. Hon kan ligga och titta som förtrollad på de svartvita mönstrena under sin lila flodhäst. Man märker också att man får en helt annan ögonkontakt med henne nu och hon kan börja le och jollra tillbaka när man pratar med henne.

Agnes, jag älskar dig och kommer sakna dig i helgen.

Farbror på besök

Farbror Christoffer på besök

Så har farbror Christoffer äntligen fått träffa Agnes. Han och hans fästmö, dom är faktiskt förlovade, kom sent i lördags kväll. De var här till måndag morgon. Jag jobbade på lördagkvällen men var ledig på söndagen. Brorsan var ut på krogen med en kompis som bor i Sundsvall. Han kom till jobbet och åkte med mig hem när jag slutade 03.

I söndags gick vi på stan. Brorsan är en riktig shoppoholic. Värst var att Frida var det också. Tur att dom har vett nog att ha koll på ekonomin och veta vad de har råd till och inte. Ja ja, jag shoppade också. Det blev en tröja, men bara för att den var på rea.



Farbror Christoffer med Agnes.

Stugan

Tisdag och onsdag var vi i svärföräldrarnas stuga. Jag sov visserligen bort halva tisdagen men jag hade faktiskt jobbat natt. På tisdagkväll kom Agnes kusin, Maries farbror och farmor på besök.

På onsdagen åkte svärföräldrarna ut på en båttur med stuggrannarna. Vi spenderade hela dagen i det underbara vädret. Solen sken från en mer eller mindre klarblå himmel hela dagen. Det blev även ett dopp i havet. Det var faktiskt hela 22 grader varmt. Det var mitt första bad i år och Maries andra.




Svärföräldrarna på väg ut på båttur.



Hustrun tar sig ett dopp i havet.

Agnes fortsätter vara snäll

Att det skulle vara så här lätt att ha småbarn trodde jag inte. Hon är hur snäll som helst. Självklart skriker hon ibland, om hon är hungrig, har bajsat eller har ont i magen. Skriken kommer dock sällan och ofta är dom kortvariga. Det skönaste av allt, skriken kommer på tider då vi är vakna. Nätterna är en fröjd. Hon sover 5-6 timmar, äter lite, sover nogon timme till. Jag får sova hela nätterna, hustrun får, av naturliga skäl, vakna och mata henne på morgonen men kan somna om igen efter ammningen.

Det gäller att njuta av tiden när hon är snäll. Har hört av många arbetskamrater att när tänderna ska fram blir det skrikigt och gnälligt. Det är väl ett tag kvar till dess men som sagt, gäller att njuta under tiden.

Dopplaner

Dopet planeras för fullt. blir en enkel historia med bara närmaste släkten. Mostrar, fastrar, farbröder, fastrar och lite kusiner. Fast det blev rätt många till slut så vi blir väl dryga 40. Dop i samma kyrka som vi gifte oss i med samma präst. Det blir lite roligt. Dopklänningen är samma som jag, min bror och även min mamma döptes i. Sedan lite efterfest i svärföräldrarnas stuga.

Ser fram emot att få träffa all släkt. Även om jag hinner träffa nästan alla innan dopet, under semestern.

Njut av solen i dessa sommartider. Snart har jag semester!!!

Växer så det knakar

Agnes växer

I torsdags var vi på läkarundersökning av Agnes. Det var enmånaderskontrollen. Allting var jättebra med Agnes. Hon vägde i torsdags hela 4550 g och var 55 cm lång så hon har gått upp drygt ett kilo och växt 6 cm. Det känns skönt att veta att hon växer bra.

Det börjar märkas att hon växt. En del kläder börjar bli lite små och bebisblöjorna börjar också vara i minsta laget.

Semestertider

Nu börjar det bli semestertider. I natt kommer lillebror med sambo hit och stannar hela dagen i morgon. Sedan åker de vidare upp till Umeå. Själv får jag semester om en dryg vecka, den 22:a. Då åker vi till Umeå för att hälsa på släkt och vänner där. Ska bli skönt med semester. Jag trivs på jobbet men för första gången i mitt liv ska jag ha fem veckors semester. Ska bli skönt att verkligen kunna koppla av.

Märks att många andra har semester också för det är många som inte bor i Sundsvall som vill komma och hälsa på. Trevligt att man är omtyckt, eller är det Agnes de vill träffa? Hmmm, kanske både och hoppas jag. =)

Nu kommer snart besök och då blir det mat. Gott, är vrålhunrig.

Tiden går fort

Tiden rusar fram

Det har gått en dryg vecka sedan jag bloggade sist. Anledningen är att jag har haft fullt upp. Besök, jobb, dop m.m. Jag tänkte jag skulle berätta om det nu.

Gatufesten

I förra veckan var det Gatufesten här i Sundsvall. En trevlig tillställning med massor av folk på stan, artister i mängder och mat- och öltält. Blev en massa jobbande under festivalen. onsdag och torsdag jobbade jag som vanligt och då utanför Gatufestområdet. Fredag och lördag jobbade jag med kommenderingen. Fredagen med transport och lördagen inne på området och framför allt runt stora scenen. Roliga dagar men mycket att göra. Blev trött på lördagen av att gå runt i så många timmar.

Dop

I lördags var vi på dop. Maries tremännings lilla dotter Nora döptes i Nora kyrka. Det var kul att få gå på ett dop och se hur det går till. Jag har visserligen varit på dop förr men det var länge sedan. Bra att få tips inför vårt dop i augusti.

Bröllopsdag

I går firade vi vår ettåriga bröllopsdag. Blev bara mys hemma med en god middag.

Sparris, rostade pinjenötter med stekt rostbröd toppad med parmesan till förrätt.


Ryggbiff, rostade rotfrukter med bearneissås till huvudrätt, till detta serverades ett utsökt tunisiskt vin inköpt under bröllopsresan dit förra sommaren.

På vår bröllopsfest fick Björn i uppdrag att förgylla vår första bröllopsdag. Tyvärr kunde han inte komma själv och helgerna före och efter gick inte heller. Så därför skickade han ett blomsterbud. Han gick verkligen in för sitt uppdrag och skickade en underbar blomma och en chokladask.



Tack Björn, du utförde ditt uppdrag med bravur.


Agnes växer

Min lilla dotter har verkligen börjat växa. Nu ser till och med vi att hon blivit större. Jag tycker verkligen dett smällt till den senaste två veckorna. Kläder börjar bli för små, babyblöjorna börjar bli små och det syns på hennes kropp på vissa ställen att hon växt till sig.

Det är en underbar känsla att få se sin dotter växa och utvecklas. Även om det inte går så fort är det hela tiden små framsteg. Att höra hur hennes ljud börjar bli mer och mer lika joller. Att se henne kunna röra sig mer och mer när hon ligger själv.

Att man sedan har världes snällaste dotter gör ju inte saken sämre. Hon sover fortfarande jättebra på nätterna. Hon kan ha skrikperioder på kvällarna men det verkar bero på lite magknip. Man får hålla henne över axeln eller på mage på underarmen så hon får tryck mot magen och sedan sjunga eller spela musik för henne. I helgen hade hon varit jätteskrikig. Hon hade inte bajsat på flera dagar men igår bajsade hon en jätteladdning och igår kväll var hon inte alls så skrikig. Konstigt vad som kan göra en förälder glad, en rejäl bajsning.

Sommar

Det är ju sommar och vackert väder ute. Därför kanske det inte blir så mycke inlägg på bloggen. Ska försöka ta mig tid att skriva och lägga upp bilder men njutandet av det fina vädret får gå före.

Här kommer en bild från igår för att trösta er som längtar eftervår underbara lilla Agnes.



Vår lilla Agnes i pjamas.

Sovmorgon

Jag har lovat min hustru sovmorgon i morgon så det är dax att gå och lägga sig. Hur ska man annars orka upp före åtta en ledig dag.

1 månad

Agnes har fyllt en månad

I går, måndag, blev så vår lilla älskling en månad. Kan inte riktigt fatta att det gått en hel månad redan. Tiden springer verkligen iväg. Gäller att passa på att njuta av den här tiden när hon är snäll och gosig. Det är både och att det är sommar just nu. Det är härligt att kunna vara ute då det är fint väder. Kunna gå på stan eller på promenader. Samtidigt är det en massa i trädgården som ska fixas och framför allt får man dåligt samvete om man ligger inne och gosar med familjen om det är bra väder ute.

Min mammas släkt har en tradition att fotas i två speciella tröjor på 1 månaders dagen. Tröjorna gjorde min mammas mormor eller farmor (kommer inte ihåg vilken, förlåt mamma) till min mamma då hon föddes. Sedan är alla mammas syskon och alla mormors barnbarn fotade i tröjorna. Så nu blev Agnes tredje generationen att fotas i tröjorna på 1 månaders dagen.



Papparollen

Innan Agnes föddes hade jag ingen aning om vad som väntade mig. Jag måste säga att nu känns det helt naturligt att vara pappa. Det känns så självklart på något sätt. Ibland känns det lite trist att det bara är mammas bröst som duger men samtidigt förstår jag ju att det är maten som är det som lockar. Inget slår dock känslan av att ta upp henne när hon är ledsen och märka att hon tröstas bara av att vara i min famn och höra min röst. Jag längtar verkligen efter att se framsteg i hennes minspel och joller. För mig som ser henne varje dag märker man kanske inte de små förändrigarna men nu när mamma var på besök så såg hon massa saker. Hur Agnes reagerade helt olika på farmors röst och på sin mammas röst. Det känns härligt att hon redan känner igen rösten och har knutit sig till den.

Jag är väldigt glad att jag har ett jobb som innebär att jag får vara hemma mer än två dagar i veckan med min familj. Det känns otroligt viktigt att Agnes ska få ett starkt band även till mig som pappa redan från början.

BVC-besök

Vi har varit på några BVC-besök och vi har fått ett hembesök. På 1 månaders dagen var vi och vägde och mätte Agnes. Hon går upp massor i vikt. Nu väger hon hela 4260 g och var ca 52 cm lång. Då hade hon gått upp nästan ett halvkilo på en och en halv vecka. Så tillräckligt med mat får hon definitivt. Det känns skönt att veta när hon har sina skrikperioder på kvällarna. Får dom kommer och går. De senaste dagarna har varit ganska bra men ikväll var hon lite skrikig igen. Fast man ska inte klaga när hon skriker på kvällen. Hon kunde ha skrikit på natten. Nu är man ju ändå vaken och har ork att försöka trösta henne.

BESÖK

Nu har vi haft besök i princip en hel vecka i sträck. Först var Kalle här i två dagar. Sedna var Ingela och Jenny här över helgen. Igår kom farmor Elisabeth på besök i två dagar. Det har varit jättekul med besök men nu ska det bli skönt med lite lugn och ro här hemma. Jag ska visserligen jobba onsdag till lördag men det blir i alla fall lugnt hemma.

På lördag ska vi på dop men det är i Nora och bara över dan så det ska nog gå bra. Hoppas bara jag slutar i tid på lördag morgon så jag får sova några timmar innan jag måste köra.

Nattsuddare

Jag kommer på mig själv att vara en riktig kvällsmänniska. Jag sitter gärna uppe till efter midnatt och pysslar på med saker, framför allt framför datorn. Bara att inse att jag är en kvällsmänniska och inte en morgonmänniska. Gäller att försöka anpassa livet därefter medan man kan. För i framtiden lär det vara jag som får anpassa mig efter mina barn.

Nu är det nog ändå dax att gå och sova så man får något gjort innan jobbet imorgon.

God natt.


RSS 2.0