Mui Ne

Dynasty Beach Resort


Vart forsta hotell i Mui Ne blev en liten besvikelse. Hotellet ar kanon, det anda ar stranden. Eller avsaknaden av strand. Tyvarr ar det bara trappor ner i vattnet. Pa morgonen finns det en remsa pa ca tva meter med sand eftersom det ar lagvatten. Sedan lag hotellet inte sa bra till da det ar ett mycket begransat utbud av restauranger runt hotellet.


Darfor har vi beslutat oss for att byta hotell. I morgon lordag flyttar vi nagra kilometer till Sunny Beach Resort. De hade jattefint poolomrade och en jattefin strand. Det ligger dessutom nara en himla massa andra resorts och hotell sa det finns mycket restauranger och butiker att strosa i pa kvallarna.


Agnes

 

Agnes alskar verkligen att bada. Hon kan spendera timtals i poolen. Hon blir modigare och modigare for var dag. Nu simmar hon sjalv i stora bassangen (med armpuffar) och gar i barnpoolen dar hon bottnar.

Bygga sandslott ar ocksa uppskattat men det har varit svart har sa vi hoppas att det blir battre pa nya hotellet.

Vietnam istallet for Thailand


Jag har inte varit i Thiland men jag kan anda rekomendera alla att valja Vietnam istallet for Thiland. Inte sa mycket turister, otroligt vanligt folk och underbara strander. Billigt ar det ocksa. Trots att Mui Ne ar en turistort for vasterlanningar kan man hitta hotellrum for 7 dollar. Tittade pa en ganska fin bungalow med duchen bara ett drapperi fran toaletten for 50 dollar. Vi bor lyxigt for 65-85 dollar pa riktigt fina Resorts. En lunch ats for under 200'000 dong vilket motsvarar 80kr. En lyxig middag med nagon efterratt eller forratt under 300'000.

Klockan ar snart 21.30 har sa nu ska vi satta oss pa var veranda, titta pa havet och stjarnorna och njuta av lugnet. Agnes sover namligen =)


Snorkling

Snorklingsutflykt


Idag fick jag aka pa en heldagsutflykt for att snorkla. Eftersom Agnes inte hade haft sa roligt pa en bat i sex timmar var Marie och Agnes kvar i Nha Trang. De var pa stranden och badade i poolen pa hotellet.


Snorklingsutflykten var helt underbar. Verkligen haftigt att se alla koraller och massa farglada fiskar aven om snorklingen har tydligen ite var sa jattebra. Var ett svenskt par med pa turen som hade snorklat pa flera andra stallen i varlden och de sa att det var ganska lite fiskar dar vi var idag. trots det var det en rolig upplevelse.


Flera timmar i vatten i stalande solsken gjorde att jag givetvis ar lite rod om ryggen idag men inte sa att det gor ont eller branner. Men ska nog ta det lugnt pa stranden i morgon.


Marknaden


Marknaden igar gav tre armband till Agnes for 40'000, En troja och ett par shorts till mig och ett par skor till Marie. Jag kopte aven en klocka men den ska jag lamna tillbaka da den slutade fungera i morse, ca 12 timmar efter kopet. Verkar som batteriet ar slut.


Nha Trang


Bara en dag kvar i Nha Trang och sedan bar det av till Mui Ne. Blir antagligen nagra timmar pa stranden i morgon sa Agnes far leka med sanden och med vagorna. Hon alskar att sta och springa langst upp pa stranden nar vattet fran en vag kommer.


Klockan ar drygt 21.30 har i Nha Trang sa nu ar det dax att sova. Hoppas jag kan skriva fran Mui Ne ocksa, kanske till och med lagga ut nagon bild.


Mui Ne

Nha Trang


Vi ar kvar i Nha Trang nagra dagar till. I gar, lordag var vi pa en heldagsutflykt. Forst besokte vi Monkey Island. Agnes tyckte det var hur roligt som helst med aporna. Vi var cirka en timme pa Monkey Island. Sedan akte vi vidare till en underbar strand ca 50 km norr om Nha Trang, Doc Let beach. En mycket fin och badvanlig strand. Inte sa bred men underbart vit sand och langgrunt. Mycket fina snackor for Agnes att plocka med. Under strandbesoket ingick det lunch som serverades pa hotellrestaurangen vid stranden. Efter stranden bar det av till ett berg mellan Doc Let och Nha Trang. Dar klattrade jag och guiden upp till tva vattenfall. Haftig natur men sa haftiga var inte vattenfallen men kul att ha sett.


Agnes alskar att vara pa stranden och leka med sanden. Det ar lite for mycket vagor for att hon ska kunna bada. Vi badar i badkaret pa rummet eller i hotellpoolen istallet. Tyvarr ingen barnpool pa det har hotellet men det ar det enda som inte ar superbra med Asia Paradise Hotel. Vi hade bokat 2 natter och nu kommer det bli 7 natter totalt.


I idag har vi varit pa stranden i stralande solsken. Efter Agnes tupplur som hon tar just nu ska vi pa marknaden och se om vi hittar nagra fynd.


I morgon mandag ska jag ut och snorkla. Agnes och Marie stannar kvar i Nha Trang eftersom en battur inte ar nagot for Agnes.


Maten


Maten ar otroligt god och sanslost billig. Igar at vi en fyraratters middag med ett glas vin till for 250'000 Dong, det motsvarar ca 100 kr.  En vanlig luch brukar kosta oss 50-70 kr.


Agnes tycker maten ar jattegod aven om hon inte har ro att sitta still och ata lika lange som mamma och pappa vill.


Mui Ne


Nasta stopp pa resan blir lilla mysiga Mui Ne nagra timmars bussresa soderut. Vi har bokat en Bungalow vid stranden pa ett jattefint hotell via Internet (Agoda.se).


Planen ar att vara i Mui Ne en dryg vecka for att sedan aka till Saigon de sista 3-4 dagarna.


OS


Ser att det gar bra for langdakarna i OS men inte for sa manga andra, undantaget Anjas brons och Ferrys otroliga guld. Hoppas andra kan inspereras av langdakarna.

Nu ska jag vila mig lite innan vi ska pa marknaden och pruta =)


Vietnam

Nha Trang

Sa ar vi pa vart forsta resmal, Nha Trang. Blir konstigt att skriva utan prickar men hoppas det gar att lasa trots det.

Resan gick hur smidigt som helst. Flyget var forsenat med ca 60 min fran Arlanda men vi landade bara 5 min forsenade. Som bokat fick vi tagbiljetterna utanfor flygplatsen. Blev taxi till centralstationen och nagon timmes vantan dar. Sedan satt vi pa ett tag fram till sena kvallen men tro var forvaning nar taget var 2 timmar fore tidtabell i Nha Trang. En mycket trevlig overaskning.

Hotellet vi bor pa, Asian Paradise (finns pa Internet), ar kanonbra. For ca 400kr/natt har vi stor dubbelsang, havsutsikt fran balkongen och badkar, vilket Agnes alskar.

Forsta dagen i Nha Trang har praglats av moln och vind sa det har blivit en dag att utforska staden. Det gjorde inget eftersom vi fatt tid pa oss att anpassa oss till varmen. Idag har vi varit pa marknaden och shoppat lite. Dock ar mycket stangt da det ar sista dagen i det kinesiska nyaret. Det har varit mycket vietnameser ute och har pa semester pga nyarsfirandet.

Vi blir kvar pa det har hotellet i ytterliggare tre natter utover de tva vi redan bokat. De hade ingen barnpool men Agnes har kunnat bada i den stora poolen.

Agnes

Det funkar kanon bra for Agnes. Hon var supersnall bade pa taget och pa flyget. Vi har lyckats stalla om dygnet hur bra som helst. Vi ar vakna till 21-22 pa kvallarna och  sover till 8-9 pa morgonen.

Hon ar givetvis lite tagen av varmen men far hon bara vila lite i vagnen nar vi ar ute och gar sa funkar det hur bra som helst.

Hon ar lite blyg for alla vietnameser som ska komma fram och prata med henne, klappa pa henne och garna plocka upp henne i famnen (det far mamma och pappa satta stopp for). Agnes ar blyg for barnen ocksa men ibland gar det bra, om hon for vara den som kommer fram eller det bara ar ett barn i lagom alder.

Hoppas kunna skriva mer under resan. Blir i alla fall en gang till innan vi lamnar Nha Trang eftersom det fanns gratis Internetdator pa hotellet.

Hoppas ni har det bra i Sverige, har sett att det inte gar sa bra i OS. Vi tanker pa er, ibland i alla fall. Agnes skickar kramar till er alla =)


Missar OS

Resan krockar med OS

Nu är det inte långt kvar till resan till Vietnam. Lite synd att den krockar med OS i Vancover. Är ju en idrottsidiot så hade ju velat se OS. Framför allt ishockeyn men äve nskidskytte, alpint och andra roliga vinteridrotter.

Kurs

Är i Ånn, strax väster om Åre, på kurs. Har blivit uttagen som gruppchef för Beredskapspolisen. Kursen är en lednings/ledarskapskurs så ska bli otroligt roligt och utvecklande att gå den här kursen.

Har även tänkt gå en ledarskapsutbildning på distans på Umeå Universitet senare i vår.

Agnes

Det är som vanligt full fart även om hon är lite förkyld. Hennes nya roliga lek är att bädda ner sina föräldrar eller sina dockor under alla sina filtar.



Henne andra nya lek är att klä på sig och sina dockor.

I helgen plockade Marie fram kläder inför resan och det tyckte Agnes var mycket rolig.



Ett år äldre

Så har man blivit ett år äldre och nästa gång blir det mer jämt i och med att jag fyller 30. Tackar alla för uppvaktningen på min födelsedag.


Nu ska jag gå och äta frukost och sedan är det lektioner hela dagen. Till nästa gång, tänk på oss som snart ska åka utomlands :)

RSS 2.0