HOCKEYSORG

Björklöven i KK

Idag fattades det otroligt tragiska beslutet att begära IF Björklöven AB i konkurs. En av Sveriges mest anrika hockeyföreningar får börja om i div 2 eller div 3. Även om jag på sikt tro att det är bra för klubben att sanera ekonomin och få bort alla inköpta spelare så är det jättetråkigt att det måste gå så här långt. Hoppas att Umeås företagare ställer upp och hjälper laget tillbaka till hockeyns finrum. Sedan gäller det för den NYA styrelsen att se till att satsa på lokala spelare, hellre ta upp en lovande talang än köpa in en medioker utlänning, och hålla hårt i ekonomin. Sedan gäller det för publiken att ställa upp och fortsätta gå på Björklövens matcher.



Sundsvall till Allsvenskan

Björklövens konkurs innebär med största sannolikhet att Sundsvall Hockey får ta Björklövens plats i allsvenskan. Det är bra för min nya hemstad Sundsvall. Hoppas att Sundsvall gör som Björklöven borde gjort för länge sedan och satasar på egna produkter och unga talanger.

Kan Sundsvalls fortsättning i Allsvenskan och ihopslagningen av KB65 och ÖSK innebära att Njurunda erbjuds en plats i Div.1 nästa säsong? Hoppas det.

Nä, nu ska jag fortsätat se på SM-final 4 i ishockey. Hoppas Djurgården vinner, behövs att ett nytt lag tar SM-guld.

PS: Jag och Egon tapetserade hela gillestugan i dag. I morgon skall den sista finsputsningen till. Bilder kommer när allt är klart.

Vår

Snösmältning

Vilken fart snösmältningen har haft. I vintras trodde jag att vi skulle ha snö fram till slutet av maj. Till vår glädje är nästan all snö borta redan nu. Innan månaden är slut tror jag att det bara är de större högarna kvar. Härligt att kunna sitta ute på uteplatsen i solen. Agnes har mer än gärna hjläpt till att skotta bort snön.



Agnes

Agnes klarade vattkopporna väldigt bra. Hon fick inte speciellt många och de kliade inte alls vad vi kunde märka. De första dagarna var hon väldigt hängig och otroligt lättstött. Minsta motgång så började hon storgråta. Men efter några dagar gick det över. Hon var tillbaka på dagis redan efter en vecka.

De senaste dagarna har Agnes varit otroligt mammig. Är Marie hemma är det bara hon som duger. Är faktiskt ganska jobbigt. Dels för mitt självförtroende och dels för Marie som måste ta alla läggningar och alla mornar. Dessutom har både läggningarna och mornarna varit ganska tuffa.

En dag när vi var och handlade hade de en hoppborg som Agnes tyckte det var otroligt roligt att hoppa i.



Träning

Löpträningen flyter på inför Göteborgsvarvet. Nu har jag börjat trappa upp träningen och var ute på en 11 km runda idag. Sprang i tävlingstempo, 5 min/km. Nästa vecka tänkte jag springa en tvåmilsrunda. Tempot blir någ lite lägre men viktigt att kroppen får känna på de två milen. Nu känns målet med 1,40 på halvmaran faktiskt någorlunda realistiskt. Får jag träna bra fram till loppet är det fullt möjligt.

Renovering

Vi är mitt uppe i renoveringen av gillestugan. Taket är målat och träpanelen är målad så nu ska tapeterna upp. Svärfar kommer i mogon och hjälper till. Jag och Marie hittade faktiskt riktiga häftiga tapeter.



Nä, nu är det dax att sova så jag orkar tapetsera i morgon.

Påsk och vattkoppor

Vattkoppor

Så har Agnesfått vattkoppor. Det tog ganska precis två veckor efter att Agnes och Marie var och hälsade på en vattkoppssjuk Viktor i samband med att Kristina fyllde år. De var där på lördagen och två veckor och en dag senare bröt Agnes vattkopporna ut. Agnes är trött, lättstött och allmänt krasslig men leker på ändå.

Nu blir det att vara hemma från dagis i minst en vecka. Som tur är jobbar jag ju skift så denna vecka ser vi ut att kunna lösa med bara en VAB-dag, med lite hjälp från morfar.

Skidköp

Idag var vi och köpte slalomskidor till Marie och mig. Det är ju ordentlig rea på skidor nu eftersom säsongen håller på att ta slut. Vi fick var sitt par skidor och var sitt par pjäxor för 9500 kr. Skidorna kostade 3200 resp 3300 kr och pjäxorna 1800 kr/st. Sedan fick vi lite mängdrabatt. Hade vi betalat ordinarie pris skulle vi betalat drygt 15500 kr för hela paketet så det lönar sig att handla på rean. Vi skulle köpa stavar också men de hade inga bra på rean. Ska kolla det på lite andra affärer till veckan.

Påsk

Marie och Agnes åkte till gamelfarmor Aina på långfredagen. Själv jobbade jag både fredag och lördag natt. På söndagen åkte jag till en släktig som har "jaktstuga" i Höga Kusten. Brorsan med fästmö och morbror med sambo var också där. Det var meningen att Marie och Agnes skulel följa med men eftersom Agnes blev sjuk stannade de hos gamelfarmor Aina. Jag åkte och hämtade dem idag, måndag.

Det var väl allt för denna gång. Nu ska jag busa lite med Agnes innan hon ska sova. Har ju knappt träffat henne på hela helgen.

RSS 2.0