Dagis

Agnes på dagis

Nu har Agnes börjat på dagis. Vi skolade in henne med början förra måndagen. Det gick hur bra som helst och hon var hela dagar (8-15) både onsdag och torsdag. På fredagen hade dagis stängt för planeringsdag. I morgon ska jag för första gången lämna Agnes. Det ska nog gå bra. Det är ett jättebra dagis med underbar personal.

Hon har fått sina tänder som hon hade sådana besvär med för någon vecka sedan. Så nu sover hon mycket bättre.

Domarkurs

I helgen var jag i Umeå på domarkurs. Det gick bra. Klarade löpningen utan problem. Hade VG på båda regelproven och VG på korta skridskotestet. Tyvärr missade jag VG på långa åttan med 0,5 sekunder. Jag hade 73,5 sek och det krävdes 73 för VG. Det var lite surt. Hadejag haft en match innan kursen är jag säker på att jag hade klarat VG även på långa åttan.

Gräsmatta

Nu är det full fart i arbetet här hemma igen. De närmsta två veckorna ska vi göra klart för at kunna så gräsmatta så den hinner ta sig innan vintern. Vi vill ju ha en fin gräsmatta nästa sommar som vi kan använda. Det är en hel del jobb men det ska bli grymt skönt att bli klar med det.

Det blev ett kort inlägg denna gång då jag är trött efter helgen. Hoppas jag kan skriva snart igen och kanske lägga in några nya bilder på Agnes.


Agnes tänder

Nya tänder

Agnes dåliga sömn beror nog på att hon håller på att få tänder. Man ser att det är tänder i nederkäken som är på väg att bryta igenom tandköttet. Det är dessutom två tänder som ska upp i mellan andra redan utväxta tänder. Så det är nog därför hon har så ont på nätterna. Vi pratade med BVC och dom sa att det var helt normalt. Bara att bita ihop. Som tur är får vi ge smärtstillande under natten. Vi har gett flytande Alvedon men nu ger vi Suppar, ?. De funkar faktiskt bättre än Alvedon och de kicka i efter bara någon minut.

Cykel

Agnes fick en cykelhjälm i tisdags och när vi kom hem fick AGnes vara ute på sin första cykltur. Vi cyklade lite på gatan och Agnes verkade trivas i cykelstolen.



Agnes ute på cykeltur med pappa.

BESÖK

Den senaste veckan har vi haft massor av besök. Först vara farfar Bjarne, faster Gabriella och Grethel på besök torsdagkväll till söndag. Sedan i måndags kom Maries kusinbarn Maria och Erika på besök. Dom var här mellan måndag och torsdag. Sedan på torsdagkväll kom farfar och gammelfarmor på ett kort besök. De stannade hela fredagen och åkte på lördag morgon. I fredagsvar vi ut och åt. Vi käkade på Källarkrogens uteservering. Var helt okej. God mat till bra priser. Det gick förvånansvärt bra med Agnes. i fick vara ute och gå lite medan vi väntade på maten med annars var det lugnt. De hade jättebra service och fixade utan problem med att värma Agnes medhavda mat. Tack farfar för middagen. Mycket gott och trevligt.

Jobb

Jobbar mycket nu känns det som men det är väl för att jag jobbat en del övertidspass. Blir bra när dt blir lön men just nu känns det i kroppen. Jobbade på Drakbåtsfestivalen i går och ska jobba vanligt kväll. Kommer nog bli mycket att göra eftersom vi är lite folk. De har jättesvårt att få folk att jobba övertid. Dels för att folk inte är hemma och dels för att folk inte orkar. Vi jobbar så mycket ändå tack vare/pga vårt nya arbetstidsavtal.

Hockey

Snart drar hockeysäsongen igång igen. Bara två veckor kvar till kursen så måste ta mig till en ishall och åka lite skridskor innan dess. Måste plugga lite mer regler också så man är förberedd. Sen är det bara att hoppas att man får lite träningsmatcher innan TV-pucken. Vill ju ha fått upp matchtempot till turneringen. Blir ju två matcher per dag och målet är finalen. Känner att jag i år har förutsättningarna att nå hela vägen. Slutspelet är ett måste. Når jag inte det blir jag klart besviken. Men då vill jag ha kunnat förbereda mig ordentligt och det kräver några matcher innan turneringen.

Nä, nu är klockan snart slagen arbetstid så bäst att man börjar bege sig till jobbet. Njut av den skinande soln och ha en bra lördagskväll.

Vecka på skilda håll

I Skullersta

Marie och Agnes var en vecka hos mormor och morfar i Skullersta. Jag var hemma och jobbade som en tok. Efter 7 pass på rad åkte jag till sommarstugan och hann med en underbar dag på onsdagen med sol, god mat och vattenskidor.

När man knappt träffat Agnes på en vecka saknar man henne verkligen. Man saknar hennes skratt, hennes bus och nästan så man saknar hennes gråt. I alla fall känslan av att kunna trösta henne.

Bilder

Jag lovade ju lite bilder från tren till Umeå så här kommer de.


Kakfest i stugan. Min mamma och mormor hade bakat.


Olle, Agnes och Axel busar i Olle och Axels lekrum.

Bilder från veckan i Skullersta


Agnes leker hos gammelfarmor Aina.


Agnes gillade blåbär.


Blåbär är gott.


Agnes på väg ut i båten med mormor.

Besök av Haldar

I torsdags kom farfar Bjarne, faster Gabriella och Grethel på besök. På fredagen kom även farbror Christoffer. Gabriella och Grethel skulle gå på IKEA så passade dom på att slå två flugor i en smäll. Christoffer var på väg hem efter semester i Umeå.


Agnes och farbror Christoffer fikar.

 
Agnes  fick en tallrik ochbestik i present av farfar. Passar bra när man ska äta själv.

Agnes

Agnes har varit dålig några dagar. Hon har haft feber och sovit dåligt. Vi är ganska säkra på att det beror på att hon håller på få fler tänder. Hon har fått två kindtänder och nu är det på väg ytterliggare fyra. I övrigt går det stadigt framåt. Agnes har börjat äta själv. Hon är otroligt duktig och vänder inte besiken så hon tappar maten utan får in nästan all mat i munnen.

Nu är det bara drygt två veckor kvar till Agnes ska börja på förskolan. Hoppas tänderna kommit fram innan dess så hon inte är så trött och grinig när vi ska skola in henne.

Nu ska jag umgås med vårt besök. Blir nog spela spel och kanske en god drink nu när man är ledig en lördagkväll.

RSS 2.0