Nya bilder

Två fina bilder

Hade inte laddat in bilder från stora kameran igår.

Vi hade besök av Gabbi, Tova och Majen häromdan. Tova älskar att leka med katterna. Puzzel låter sig hunsas och får stå ut med mycket. Här ligger han bland alla Agnes Gosedjur och kramas med Tova.



Idag fick Agnes en för tidig julklapp. Hon skulle få pengar av Maries farmor som vi skulle köpa något för. Idag var jag in på en tillfällig butik där dom sålde ut saker från två affärer som ska stänga/har stängt. Allt var till halva priset. Där hittade jag dessa fina stolar.



Tills nästa gång jag tagit några fina bilder eller lyckas hitta tid att skriva.

Tidsbrist

Jobbar mycket

Nu har jag inte bloggat på en vecka. Beror mest på att jag jobbat så mycket. Blev bara ledigt i fredags och då var jag på fest. Idag är första dagen ledig sedan förra onsdagen. Känns som tiden aldrig räcker till. Klart, man kanske sover lite för länge på mornarna ibland men man måste vila upp sig också. Håller på att bli lite förkyld så behövde verkligen få sova ut i morse.

Stockholm

Agnes och Marie var till Sthlm i helgen. De åkte tåg och det gick jättebra enligt Marie. Marie träffade lite tjejkompisar så Agnes blev verkligen ompysslad. Alltid någon som ville bära och gosa med henne. Roligt att det går så bra att resa med Agnes. Även om man blivit förälder så vill man ju inte bli för inlåst här hemma. Vill ju kunna komma ut och träffa folk, både här i stan och kompisar i andra delar av landet.

Fest

I fredags var det 112-fest på brandstationen. Det var 225 personer från polis, brandkåren, SOS-alarm, ambulans och akuten som var där. De hade dukat upp långbord, scen och en liten bar i vagnshallen, där brandbilarna igentligen står. Var hur roligt som helst. Var på förfest hos en jobbarkompis. Han hade köpte nya Guitar Hero, World tour. Gittar, trummor och sång. Sjukt roligt även om man är urusel på att spela instrument och sjunga. Grymt rolig kväll rakt igenom. Nu är det bara att ladda för julfesten på jobbet i mitten på december.

Julpynt

Idag kom julpyntet fram. Vi satte upp våran nyinköpta ljusslinga i granen framför huset. Marie fixade till julgardinerna och gick igenom julpyntslådan. Till helgen är det ju första advent.



Luftvärmepump

Igår var de här och installerade vår nya luftvärmepump. Så nu har vi värme både uppe och nere från en luftvärmepump. Hoppas det blir som för alla andra att vi sparar lite pengar på detta. De ska ju dra mindre el än vårt gamla vattenburna system.

nu är det dax att se fotboll. Inter och Zlatan spelar Champions league på Viasat sport. Sov gott.

Vintern är här

Vintern är i Sundsvall

Det känn i alla fall som att vintern har kommit till Sundsvall. Det ligger ett snötäcke som är någon centimeter och det har legat några dagar. Enligt väderleksprognoserna ska det fortsätta vara kallt resten av veckan så förhoppningsvis ligger snön kvar ett tag.

Tatuering

Förra veckan fick jag veta att min lillasyster, som faktiskt är 18, hade tatuerat sig. Fick jag en påminnelse om att ta tag i min tatuering. Jag har ju bestämt mig för att tatuera in Agnes namn och födelsetid. Nu tror jag att jag vet hur jag vill göra det. Får se när jag får tid och råd att fixa den.

Present

Igår kom Agnes mormor och morfar med lite presenter. Hon fick en overall och sockar som Maries mormor Valdy stickat. Hur fin som helst.



Snöskottning

Nu ska jag äta lunch och sedan skotta snö för första gången på några år. Tills nästa gång.

Utlovade bilder

Bilder

Här kommer lite utlovade bilder från helgen i Umeå och de senste dagarna.



Agnes hos sin yngsta gammelmoster.



Agnes med sin äldsta gammelmoster.

SNÖAR

Idag har det snöat i Sundsvall igen. Kom ytterst lite men det ligger lite vitt på marken. Hoppas det får ligga kvar och att det kommer lite mer. Det blir så mycket ljusar med snö på marken.

BIO

Ikväll ska jag och min kära hustru gå på bio för första gången sedan Agnes föddes. Mormor Lisbeth ska få vara barnvakt. Det bli nya Bondfilmen.  Har hört en del positiva saker om den och en del negativa saker. Många som har sagt att det är en bra actionfilm men ingen riktig Bondfilm. Blir spännande.

Agnes

Agnes mår alldeles utmärkt. Det verkar som om tanden stör henne mindre och mindre. Hon är inte alls och petar på den lika mycket som tidigare även om hon stoppar allt i munnen för att smaka på det. Hon äter samkportioner med glupsk aptit och sover bra på nätterna. I övrigt händer inte så mycket hemma utan vi väntar mest på julen. Vi håller på att sakta men säkert fixa med trappen men det kommer ta sin lilla tid.

Katterna

Vi har två busiga kattungar här hemma.


Idag passade dom på när diskmaskinen lämnades öppen efter tömning.

Men dom kan vara riktigt mysiga också.



Nu har jag fått ett fotoredigeringsprogram värt namnet så nu blir det förhoppningsvis mer foton och kanske lite roliga redigeringar. Tills nästa gång.

Fars Dag

Första Fars Dag

Idag firades jag på min första fars dag. Det kändes riktigt bra. Jag fick en T-shirt med texten "Världens bästa pappa" av Agnes (läs Marie). Jag kom ihåg att ringa och grattulera min pappa också.

Tänder

Agnes håller på att få tänder. Höger framtand i nederkäken har brutit igenom och syns lite. Den vänstra är på väg. Den högra bröt nog igenom i dagarna för sedan i torsdags/fredags har hon varit lite grinig. De senaste två veckorna har hon varit mycket mad handen och tungan och hållt på vid tänderna. Förmodligen har hon känt att det var på gång.


Läkarbesök

I torsdags var vi till BVC för 5 månaders kontrollen. Det gick jättebra och allt såg utmärkt ut. Det var lite jobbigt att hon fick två sprutor. Läkaren och distrikssöterskan satte var sin nål i var sitt lår samtidigt. Det var jobbigt att höra Agnes gallskrik men det gick ganska snabbt över. Det var dessutom bättre att få båda sprutorna samtidigt istället för som förra gången då hon först fick den ena,blev tröstad och när man tröstat henne skulle hon få den andra sprutan. Nu behövde hon bara få ont en gång även om det var i båda benen samtidigt.

Umeå

I helgen har vi varit på besök hos farmor Elisabeth i Umeå. Kul att hon får träffa Agnes lite också. I fredags var vi och visade upp Agnes på farmors jobb. Farmor ville visa upp sin lilla prinsessa för sina arbetskamrater.

Jul

Håller på att planera inför julen. Vi åker ju upp till farfar uppe i de lappländska skogarna över julafton. Ska självklart hinna med annan släkt under tiden innan och efter själva julafton. Det är många som ska hinnas med så det blir lite pusslande. Samtidigt är julen en tid för vila och eftertanke så man ska inte stressa för mycket.

Julklapparna är ett projekt i sig. Nu har vi i alla fall bestämt oss för att vi vuxna inte ska byta julklappar med andra än våra föräldrar. Att de flesta kommer vilja ge Agnes julklappar vet vi och det är okej. Vi kommer je bort en liten julklapp från Agnes till flera men vi vuxna vill inte ha några julklappar. Nog för att det är roligt att få julklappar men vi har varken tid eller råd att köpa julklappar till alla släktingar.

Inga bilder

Det blev inga bilder denna gång eftersom jag skriver på morsans dator (Farmor Elisabeth). Får lägga upp lite bilder från helgen i Umeå någon dag till veckan, när vi kommit hem.

Tills nästa gång, sköt om er i höstmörkret och kom ihåg att använda reflexer när ni går och cykelhjälm och cykellysen när ni cyklar.


Historisk dag

Dagen blev historisk

Idag fick USA sin första svarte president. Det är nu ett faktum. Kan kännas konstigt att man bryr sig om vad som händer i ett land på andra sidan jorden men faktum är att vad som händer "over there" har stora biverkningar på Sverige. Se bara på finanskrisen. Det beror på bolånekrisen i USA men har fått genomslag i hela världen.

Personligen tycker jag att det var bra att Obama vann. Han verkade ha de sundaste åsikterna av de två kandidaterna. Hoppas att det blir lite förbättringar i världsekonomin efter detta.

Hemmavid

Här hemam flyter allt på. Jag håller på att planera inför föräldraledigheten. Från och med 7 januari är det jag som är hemma på dagarna. Jag kommer fortsätta jobba 25%. Det kommer innebära 6 helgpass på 6 veckor. Förhoppningsvis blir det två helger, värsta fall tre helger jag jobbar på 6 veckor. Ska bli roligt att vara hemma med Agnes på dagarna och se henne utvecklas. Förhoppningsvid kommer jag kunna blogga lite mer om det vardagliga livet som hemmapappa.

Nu ska jag laga mat och sedan bär det av till jobbet. Nästa blogginlägg blir troligen efter helgen eftersom vi åker till Umeå över helgen. Farmor Elisabeth vill ju träffa Agnes.

RSS 2.0