Vårkänslor

Spritter i benen

Nu börjar våren verkligen komma igång här i Sundsvall. Ett säkert vårtecken var att jag satte på sommardäck på bilen idag. Nästan all snö är borta. Bara snöhögar och snö på väldigt skuggiga platser är kvar. Det blommar till och med på många ställen. Idag hade vi strålande sol och säkert 8-10 grader men det kändes ännu varmare i solen.

Nu är grävaren bokad och matrialet till dräneringen/isoleringen beställt. Första veckan i maj kommer grävaren och Kristi himmelsfärdshelgen kommer Agnes farfar och morfar och hjälper till med jobbet.

Agnes morfar blir förresten pensionär i början på maj, han har lyckats få avtalspension. Grattis får man väl säga.

Agnes går för fullt

Agnes springer runt på stappliga små ben. Det går bättre och bättre att gå men hon har inte lärt sig att ställa sig själv än. Nu försöker vi träna på att gå med skor. Så hon kan gå ute, vädret börjar ju tillåta det.

Idag var det babysång igen efter uppehåll i två veckor. Agnes tyckte som vanligt inte det var så intressant med pappa som sjöng utan mer intressant med allting annat runt omkring.


Sitta under den regnbågsfärgade duken var i alla fall roligt.


Efter sången får man ju leka.

Tatuering

Idag var jag och tatuerade mig, äntligen. Jag hade ju sagt att jag skulle göra den här tatueringen sedan Agnes föddes. Nu blev det äntligen av. Jag gjorde den på Taurus i Sundsvall. Riktigt bra tatuerare, Jäkligt snabb och riktigt snygg blev den. Jag är supernöjd.


Den fick sitta på höger underarms insida, ganska högt upp mot armvecket. Ska ju få plats med en till så småning om =)

Kommentarer

Läste någonstans att riksdags politikernas bloggar inte var så populära, de hade så få kommentarer. Måste vara så med min blogg också då för jag får nästan aldrig några kommentarer. hoppas på fler efter detta. =)

Nu ska jag umgås lite med min fru, Kram på er

Fjällresa

Funäsdalsfjällen

I helgen var vi i Funäsdalsfjällen och hälsade på Tomas, Sara och Astrid i Tomas föräldrars fjällstuga. Vi åkte upp på torsdagseftermiddagen och åkte hem idag söndag efter lunch. Det var en härlig helg med lite växlande väder men vi fick i alla fall en del sol.

På fredagen åkte vi till Ramundberget och åkte skidor. Jag hyrde ett par carvingskidor. Det var riktigt roligt att åka carvingskidor. Måste nog köpa mig ett par när Agnes blir lite äldre. Vi turades om att åka. Antingen åkte killarna eller tjejerna, de andra tog hand om barnen.

På lördagen gjorde vi en tur upp på fjället med skidor. Agnes fick åka i en bärmes på min rygg och Astrid i en pulka bakom Tomas. Vi åkte upp till en stuga uppe på fjället. Där fikade vi, bland annat våfflor med hjortronsylt och grädde. Sedan åkte vi tillbaka ner igen. På uppvägen hade vi lite halvdant väder. Molningt och lite blåsigt. På vägen ner sken solen från en nästan klarblå himmel och vinden var nästan helt borta. Underbart!

Idag söndag gjorde jag ett tvåtimamrs pass på Funäsberget med snowboarden. Roligt att få åka lite bräda. Var länge sedan sist. Måste åka mer så jag får tillbaka modet. Tycker fortfarande det är roligast att hoppa med brädan även om man inte är alls lika bra som ungdomarna eller ens som jag själv var när jag var yngre. Kanske hänger det ihop med modet, vad vet jag.

En härlig helg var det i alla fall. Får bli fler dagar i skidbacken nästa vinter. Vi har ju faktiskt ganska många skidbackar här i stan.

Agnes går

Nu går Agnes. Hon släpper taget och knatar runt hur mycket som helst. Det är lite stappligt men hon klarar mattkanter och små trösklar. Hon har inte lärt sig att resa sig utan stöd men det kommer väl det också. Nu blir det väl ännu värre att försöka hålla reda på henne här hemma. Ja ja, roligt är det i alla fall att se hur otroligt mycket hon utvecklas. Tänka att hon snart är ett helt år. Otroligt vad tiden går fort.

Bilder


Agnes kusin Astrid sitter i min famn.


Tomas med pulkan, Marie med Agnes och Sara på väg upp för fjället.


Astrid under fikarasten i fjällstugan.


Agnes i bärmesen och Tomas, Sara och Astrid i bakgrunden.


Jag och Agnes på väg ner för fjället.


Agnes åker pulka utanför stugan.


Kusinerna Agnes och Astrid i soffan.

Det var allt för denna gång. Det blir fler inlägg och bilder snart.

Full fart

Agnes går självmant

Nu har Agnes börjat gå mellan saker utan att vi behöver locka henne. Hon kan stå vid en stol och gå ett par meter till något annat. Så nu är det verkligen inte långt borta att hon går ordentligt. Det är hela tiden full fart på Agnes. Hon vill inte sitta still många sekunder utan det ska gå eller krypas fram och tillbaka. Hon verkar ibland lite rastlös. Det gäller verkligen att aktivera henna. En leksak är inte rolig speciellt länge. Därför försöker jag åka på öppna förskolan minst två gånger i veckan. Där får hon leka av sig och se annat än bara "tråkiga" hemma. Annars har Agnes hittat ett nytt nöje här hemma. Att plocka ur blöjorna ur blöjpaketet.


Tänk vad roligt det kan vara plocka ur saker ur sitt paket.

Påsk

Påsken gick åt till att dels hälsa på Maries mormor och farmor uppe i Höga Kusten. Blev två lugna dagar med massor av mat och godis. På påskaftonsmorgonen fick vi ägg som Marie målade fint.


Fina påskägg till frukost.


Agnes åker dockvagn hos gammelmormor Valdy.

Vår

Snön smälter i en rasande fart även om det kom några flingor idag på morgonen. Vi har skottat fram uteplatsen och ska väl ta fram utemöblerna snart. Fast jag vet inte om det är lönt eftersom vi ska gräva upp runt huset och då ryker ju uteplatsen på framsidan. Två stolar får vi väl ta fram så vi kan sitta och sola. Agnes fick vara ute och träna på att på med skor på uteplatsen i solen här om dagen.


Agnes ute och går på uteplatsen med sina fina läragåskor hon fått av mormor.


När det är soligt måste man ha solglasögon. Även om det är svårt att vänja sig vid att ha dem.

Målning

Nu är vi snart klara med målningen av hallen nere. Vi har bara en vända med den gråa färgen kvar. Så här ser det ut nu.


Nu ska Agnes få lite frukt som morgonmellis och sedan ska vi packa klart. Vi ska fara till fjällen i helgen. Min svåger Tomas föräldrar har stuga utanför Funäsdalen så vi ska dit och hälsa på Tomas, Sara och lilla Astrid. Förhoppningsvis får ni bilder efter helgen. Trevlig helg.

Britain´s got talent

Youtube-klipp

Såg detta klipp på Youtube. Underbart härligt klipp. För den oinvigde ska man komma ihåg att Simon Cowell, jurymedlemmen längs till höger är stenhård. Han får Bert Karlsson att verka snäll. Simon har levererat några otroliga sågningar de senaste åren. Se detta klipp, jag säger bara det.

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Våren är här

Vår

Äntligen är våren här på riktigt. Idag har vi haft sol, i alla fall mitt på dagen. Då var det riktigt varmt och skönt. Jag var ute och sprang mitt på dagen. Sprang ungefär en mil. Börjar kännas bättre och bättre inför Göeborgsvarvet. En månad av intensiv träning kvar. Inte bara solen är ett vårtecken. Snön smälter och blommor har börjat titta fram. Dessa två bilder är tagna utanför vårt hus, på framsidan.





Renovering

Vår innebär ju också renoveringstider. Just nu håller vi på att måla taket i hallen nere. Väggarna ska målas sedan.
I vår ska även huset få en utvändig dust av renoveringsandan men det kommer ske under jord. Vi ska göra om dräneringen och isolera källarväggarna.


Så här ser vår tak i hallen nere ut just nu. Vi (jag) håller på att måla för fullt.

Agnes traskar på

Agnes går för fullt, Mest med stöd och bara kortare sträckor själv men ändå. Det märks att det inte är långt borta att hon går själv. Vi tränar för fullt så fort vi får chansen. Hon har även lärt sig klappa händerna. Vilken underbar känsla det är när man märker att hon lärt sig något nytt. Man blir otroligt stolt.

Det är verkligen full fart på den lilla damen. Jag ser verkligen fram emot sommaren då vi ska springa runt och leka på vår stora gräsmatta. Tänk vad roligt vi ska ha.

Nu ska vi äta middag innan jag ska fortsätta måla. Tills nästa gång ska jag ha tagit några nya bilder på Agnes.

Glad påsk

Agnes går

Nästan i alla fall

Agneshar börjat ta stadiga steg utan att hålla i sig i något. De är inte så många åt gången och inte alltid hon vill eller de är stadiga men ändå. Hon går mellan personer, mest mamma och pappa. De första stegen som vi tyckte var stadiga var dock mellan farmor och pappa. Vi försöker träna varje dag så snart går hon nog självmant.

Hon sätter sig försiktigt ner och ibland böjer hon på benen så hon sitter på huk och ställer sig sedan upp. Så snart kan hon säkert resa sig själv, utan stöd.

Besök

I helgen hade vi besök. Christoffer och Frida var här och min mamma. De kom redan på torsdagskvällen. På fredagen var vi först och shoppade på Birsta. Jag fick ett par nya jeans och ett par löparsolglasögon. På eftermiddagen åkte Christoffer och Frida och åt middag med en kompis till brorsan som bor här i Sundsvall. Vi andra grillade. Årets första grillning. Var härligt och gott.


Kyckling och halomi på grillen.

På lördagen tog vi det mest lugnt. Spöade mamma, bror och Marie i Buzz Sport. Lillebror kom sist och Marie två. Det trodde jag inte. På dagen gick vi till Erikshjälpen i Bosvedjan centrum. En skön promenad i det varma vårvädret. Snön smälter som attan nu. Hoppas det fortsätter så här. Börjar bli lite less på snön. Skulle vara skönt att få snöfritt så man kan börja härja i trädgården. En del som ska göras innan vi kan gräva upp och dränera om.


En trött Agnes är ute och går med farmor. Det regnade lite så pappa fick sätta på regnskyddet på vagnen.

Smaka på allt

Man har ju hört att barn stoppar allt i munnen men det här vart vi lite förvånade över.


Agnes slickar på ugnsluckan. Som tur är blir den inte varm på utsidan.

Nu ska jag gå och mysa lite med Agnes innan hon somnar. Tills nästa gång, Tjo hopp hallon .......

Agnes gick

Agnes tog steg

Idag tog Agnes flera steg själv utan stöd. Med bra balans ska tilläggas. Farmor hade turen att få se det för Agnes gick från farmor till mig.

Besök

Igår kom farmor, farbro Christoffer och "faster" Frida på besök. Frida skulle ha farit på träningsläger till Danmark med sitt forbollslag men hon bröt underarmen på en fotbollsträning så hon kunde inte följa med till Danmark. Då följde hon med till oss istället. Så nu har hon värsta ställningen på armen.

Nu ska vi åka på Birsta, farmor vill gå på IKEA.

RSS 2.0