Agnes 1 år

Födelsedagskalas

I går fyllde vår lilla tjej 1 år. Tänk vad otroligt fort tiden går. Tänkte bara jag skulle lägga in en bild och passa på att tacka ALLA för de fina presenter och all uppvaktning Agnes fått på sin stora dag. Det har varit så roligt och hon har fått så mycket bra saker. Tänk vad roligt vi ska ha i sommar med alla de här sakerna.



Agnes på en av allas sina fina presenter.

Fler bilder och mer tankar om Agnes födelsedag kommer till veckan.

Mors Dag

Visst kom ni ihåg att fira era mammor idag! Här var det tre mammor idag. Marie, min mamma och min mormor. Det var 4 barn som inte var mammor själv som firade de tre mammorna. Hoppas ni hängde med. Eva, Marina, Agnes och jag firade våra mammor genom att fixa en picknic och sedan åka till Norra Berget på en liten utflykt. Mycket trevligt och väldigt uppskattat.

Nu ska jag sova efter en jobbig men otroligt rolig helg.

Dräneringen klar

Äntligen

Nu har grävaren varit här och grävt igen diket runt huset. Så nu är själva dräneringen klar. Nu är det bara allt arbete ovan jord kvar. Idag har jag och svärfar byggt bro. Den är inte färdig än men vi hann en bra bit på vägen. Vi hann göra det mesta av stommen och vara och köpa allt trallvirke. Har köpt virke för drygt 4000 kr. Viket gjorde att jag fick en sticksåg och en cirkelsåg värda 1500 kr. Verktyg jag kanske inte hade köpt just nu men som absolut kommer väl till pass.

1-års kalas

I morgon är det stort kalas här hemma eftersom Agnes fyller ett år. Hon är tyvärr fortfarande förkyld och lite hostig men det ska nog gå bra. Hon är lite grinig på eftermiddagarna men får hon bara massor av uppmärksamhet går det bra och uppmärksamhet lär hon få mycket av i helgen.

Nu är det dax att återgå till förberedelserna inför kalaset. Mycket att feja med. Bilder från helgen kommer förhoppningsvis nästa vecka.

Förkyld

Agnes har blivit förkyld

Hon har fått rinnsnuva och hostar. Måste gå till Apoteket i morgon och se om vi kan få någon form av hostmedicin. Även jag har åkt på en liten förkylning men jag är "bara" lite snorig. Tror det är en reaktion efter Göteborgsvarvet.

Farfar

Under helgen har farfar Bjarne varit här. Han har hjälpt till med dräneringsarbetet. Han kom i onsdagskväll och åkte i dag, söndag, på eftermiddagen. Vi har ägnat nästan hela dagarna åt att arbeta med dräneringen. Lite tid mad Agnes har han så klart haft. Det har varit en slitsam helg men jag är väldigt glad att han kom och hjälpte till. Farfar Bjarne är rätt händig och som hus- och sommarstugeägare har han rätt bra koll på vad som funkar och inte.


Jag och min käre far sågar till en Isodränplatta.


Husväggen äckt med Isodränplattor.



Nu är även markduken och täcklisterna på plats.



Marie stod för markservicen under helgen med mat, fika och tog hand om Agnes.

Klart för igengrävning Nu är allt klart för att grävaren ska kunna kommma och fylla igen hålet igen. Så till alla som ska komma på födelsedagskalas nästa helg så kommer vallgraven vara igenfylld och förhoppningsvis en bro byggd på framsidan.

Nu ska jag slö i soffan efter en arbetsam helg. Tack än en gång pappa för ovärdelig hjälp, och tack svärfar för all hjälp med Agnes i samband med dräneringsarbetet. Utan er hjälp hade det här blivit ett mycket jobbigare projekt.

Göteborgsvarvet

Nu är det gjort

I lördags var det så dax, Göteborgsvarvet. Vi åkte nio stycken plus två studerande från Sundsvall samt att en tjej åkt i förväg till Göteborg. Jag bodde hos Peter, bästa polaren som bor i Göteborg. Resten bodde på ett vandrarhem.

Starten gick 14.13 för de flesta av oss. Vi hade tur och fick starta tidigt eftersom vi deltog i Polis-SM. Vi hade, tillsammans med Brand-SM, en egen startgrupp. Vi startade som femte startgrupp och hade bara kvalificerade löpare i de olika elitgrupperna framför oss. Det var skönt för då slapp man trängas allt för mycket, det var trångt nog ändå, och de flesta som var före en hade ganska bra tempo.

Det gick helt okej för mig med tanke på att det var första gången jag sprang och att jag bara tränat i runt tre månader. Jag fick tiden 1.47.06. Jag höll bra fart i drygt 13 km, sedan bli det lite sämre och sist tre gick det riktigt segt. Från 20 km och in i mål (21 097,5 m), dvs sista kilometern hade jag en tid på 5,42. Jag hade ett litet mål att klara 1.45 men var nöjd om jag sprang under 1.50. Nu är det bara att börja ladda till nästa år! För det var fruktansvärt roligt att springa Göteborgsvarvet. Vilken folkfest. Att springa upp för avenyn var en härlig känsla även om man var helt slut i kroppen. Målet för nästa år är dels att slå chefen, han slog mig med 56 sekunder, och dels att springa närmare 1.40. Det kommer krävas en hel del träning för att klara springa en halvmarathon på 1.40 men jag vet att jag har det i mig med rätt träning. Jag har klarat milen på 37 minuter i unga dar och för att nå 1.40 på Göteborgsvarvet krävs att jag kan springa milen ner mot 40-42 minuter. Det ska inte vara någon omöjlighet. För att klara 1.40 behöver jag springa på runt 49 minuter/ mil under loppet. Känns rimligt med mer träning.

Efter genomfört lopp i lördags var det bankett. Vi hade även banketten tillsammans med Brand-SM. Tyvärr var uppslutningen lite dålig. Av totalt nästan 1000 startande i våra två grupper kom bara 140 stycken på banketten. Men vi som var där hade trevligt. Sedan gick vi vidare på nattklubb. Det blev Park Lane på Avenyn. Vi hade riktigt trevligt även om vi var lite trötta i kroppen.


Jag och Emma på Park Lane.


Delar av gänget som var med ut.

Förbundskurs

Jag fick idag ett mycket trevligt telefonsamtal. Det var vår DK-ordförande som ringde och berättade att jag var uttagen som coming-man i Div.1 och att jag dessutom ska få åka till Norrköping och döma TV-pucken. Känns hur roligt som helst. Jag var inställd på att göra en säsong till på distriktet innan jag skulle få chansen. Nu gäller det bara att ta vara på chansen och visa att jag ska döma div.1.

Agnes

Agnes fortsätter att utvecklas. Hor går runt för fullt och nu har hon börjat forma vad som liknar ord. Bland annat pekar hon och säger, i alla fall liknar det, titta. Jag hade ju hoppats på att det var pappa som skulle bli första ordet men det verkar bli titta. Det kääns lite tråkigt att tiden hemma med Agnes snart är slut men samtidigt tror jag hon kommer må bra av att få vara på dagis. Det märks när vi är på babysång och öppna förskolan och hon har ut mycket av att var runt andra barn.

Även om Agnes är helt omedveten om det börjar ju hennes 1-års dag närma sig med stormsteg. Ska bli kul med alla besök även om det kommer bli mycket på lördagen. Vi har inte bestämt någon tid än men Agnes brukar ju sova strax efter lunch och fram till mellan 13 och 14 så får nog bli efter det. Men det får nog hustrun vara med och bestämma.

Tatuering

För någon vecka sedan la jag ut en bild på min nya tatuering. Vad jag inte skrev om då var att jag gjorde ytterliggare en tatuering då. Nu har även Marie gjort sin så nu visar vi upp dem.


Maries och min tatuering. Tyvärr är kvaliten inte så bra men ni ser säkert ändå.

Nu är det dax att sova och ladda inför veckans stora arbete med dräneringen. I morgon eftermiddag kommer en lastbil med 15 ton singel som så småningom skall handskottas ut runt dräneringsrören.

Vallgrav runt huset

Fullt upp

Det blir inte mycket skrivet på bloggen just nu eftersom jag har fullt upp här hemma. Inte bara Agnes som ska underhållas utan i veckan var grävaren här och grävde upp runt huset. Så nu har jag en drygt två meter djup vallgrav runt framsidan av huset. Så nu är förberedelserna för dräneringen och isoleringen i full gång. Jag sopade rn väggen idag och ska snart ut och fortsätta rengöra väggen. På onsdag kväll ska jag måla tätskikt på den utstickande sulan. Jag ska försöka hinna gräva ur och förbereda för dräneringsrören. Ska ju luta 5 mm/meter. Vill ha så mycket som möjligt klart av det innan jag åker till Göteborg. Nästa helg är det ju Göteborgsvarvet. Känns okej. Siktar på en tid kring 1.50-1.55. Beror på dagsform självklart. Jag klarar att hålla 5½ minut/km när jag springer långrundor här hemma och då har jag en jäkligt backig slinga. Gbgvarvet är lite plattare så förhoppnigsvis kan jag hålla lite bättre tempo där.

Agnes

Utvecklas och mår bra. Hon har lärt sig ställa sig upp själv nu. Hon springer runt här hemma och har lärt sig gå bra ute på gräsmattan också.

Snart fyller vår lilal fröken ett år. Shit vad tiden går fort. Ni är varmt välkommna att uppvakta henne på födelsedagen. Vill ni ge en födelsedagspresent går det förstås bra. Leksaker har hon ganska gott om och samma sak med smycken. Är ni osäkra på vad ni ska ge kontakta gärna oss, mormor Lisbeth eller farmor Elisabeth. De har koll på vad andra ska ge och vad Agnes vill ha.

Tre Kronor

Kul att Tre Kronor lyckades vinna brons i ishockey-vm. Laget blev bättre och bättre ju längre turneringen gick. Som vanligt kanske för svenska hockeylandslaget. Tyvärr orkade de inte stå upp mot Kanada. Svenskar är lite för klena och för dåliga på att gå rakt mot mål. Där ser man skillnad på transantlantisk hockey.

Nu ska jag ut och arbeta lite mer med källarväggen. Tills nästa gång, njut av det vackra vårvädret. Man vet aldrig när det blir bra väder igen.

Marie 29 år

I går fyllde Marie år

Så vi var i svärföräldrarnas sommarstuga. Vi åkte dit efter lunch eftersom jag var tvungen att sova efter att ha jobbat. Det var underbart väder och när vi kom fram fick vi fika och tårta. Vi stannade tills idag på eftermiddagen. Vi hann även med ett besök till Bimböle och Agnes tremeningar (stavas det så?).

Löpträning

Det är lite sista rycket nu eftersom det bara är två veckor kvar till Göteborgsvarvet. I morgon söndag ska jag ut på en tvåmilsrunda hade jag tänkt. Känner att jag vill ha sprungit två mil en gång innan vi åker ner. Sedan blir det en till långrunda i mitten på veckan och kanske en nästa helg. Sedan bara småjogging och uppladdning sista veckan.

Agnes går för fullt

Agnes knatar verkligen runt nu. Hon tycker det är jättekul att få vara utomhus och gå. Det är förstås lite svårare att gå med skor och på ojämna underlag men kul med nya miljöer. Hon har fortfarande inte lärt sig att resa sig själv men det kommer väl.

Hon har fått en gunga som vi satt upp i ett träd på baksida. Hon tycker verkligen det är jättekul att gunga i den.

 
Bilden är tagen med min mobilkamera varav den inte perfekta kvaliteten.

Dränering

På onsdag kommer de och gräver upp runt huset för dräneringen och isoleringen av suterängplanet. Så nu blir det mycket jobb några veckor framåt.

Nu är det dax att sova så jag orkar upp och jobba och springa i morgon. Min tur att ta Agnes i morgon bitti så bara hoppas hon sover länge =)

RSS 2.0