Hemma

Tillbaka efter semestertripp

I går kväll kom vi tillbaka till Sundsvall efter ha varit på semester i drygt två veckor. Totalt har vi kört 430 mil under vå semestertripp som spännt sig från Arvidsjaur i norr till Rödekro i söder. Skönt att vara hemma igen även om det väntar arbete här hemma. Det har varit fantastiskt roligt även om det blivit många timmar i bilen.

Student

Det började med att vi åkte till Arvidsjaur för att fira min lillasyster Gabriellas student. Vi fick se henne gå på studentbal på onsdagen och ta studenten på fredagen. Grattis Syrran! Nu börjar verkligheten.
Vi fick även se lillebror Alexander gå ut nian. För honom väntar troligen studier i Luleå på Mediaprogrammet.


Agnes får en puss av studenten.

Efter fyra dagar i Arvidsjaur var det dax att åka de 50 milen hem igen. Hemresa gick lika bra som resan dit. Agnes sov det mesta av vägen och då hon var vaken var hon mest ganska nöjd. Hon satt och jollrade på, lekte med böcker och busade med mamma och pappa.

Söderut

Efter mindre än ett dygn hemma gick resan söderut till Stockholm och kusin Astrid med familj. Vi kom hem från Arvidsjaur på lördag kväll runt midnatt och åkte mot Stockholm vid 18-tiden på kvällen. Då hade vi packat om, tvättat lite och gjort oss redo för att vara borta lite längre. Vi kom fram till Stockholm sent på söndagkväll och var sedan med Astrid och Sara på måndagen. Efter middagen bar det av mot Helsingborg och min farmor. Även dit kom vi fram sent på kvällen. På vägen till Helsingborg somnade Agnes nästa direkt, innan hon fått välling. Hon vaknade sedan vid 20,30 och fick välling. Sedan var hon vaken till 22,30. Vi väntade bara på att hon skulle bli jättearg men hon var glad hela tiden.


Agnes och kusin Astrid.

Det blev en natt hos farmor och sedan vidare till Lund på torsdag förmiddag för att träffa Kalle, som vi var kontaktfamilj åt när vi bodde i Lund. Vi gick på Center Syd och strosade lite. Sedan var det middag hos Karin som vi bodde hos. Vi fick även besök av våra tidigare grannar Linda med sonen Anton.

Även på onsdagen träffade vi Kalle. Då spelade vi mini-, förlåt bangolf.


Jag sänker en putt inför Kalles avundsjuka blick.

På torsdagen hann vi även träffa Sonja och Kristoffer. Vi njöt i det fina vädret i stadsparken innan vi gick och åt middag på en av Lunds bästa restauranger, Italia. Är ni i Lund måste ni äta på denna underbara restaurang. Servicen är i världsklass och maten supergod. Dessutom ligger den mysigt inne i en liten gränd. Man går in från Lilla Fiskaregatan för er som vet var den ligger. Rekomenderar varmt denna restaurang.  Det var första gången vi var på restaurang med Agnes. Det gick ganska bra. Hon var lite trött så hon hade inte ro att sitta still. Men de gick bra när hon fick gå runt lite. Dock har ju den unga damen en mycket stark egen vilja så hon vill ju inte gå där mamam och pappa vill att hon ska gå.

På torsdagen åkte vi till Helsingborg för en dag med farmor Tove. När vi skulle åka från farmor vinkade Agnes för första gången. Vi har försökt att få henne att vinka förut men trots att vi rört på armen har hon aldrig gjort det själv förut. Nu gjorde hon det spontant när vi sa hejdå till farmor. Nu kan hon göra det lite nu och då när man säger hejdå. Tänk vad så lite kan göra en pappa stolt.

På kvällen körde vi de dryga 30 milen till Rödekro i södra Danmark. Där bor min faster Wiwi. Vi spenderade hela helgen där. På lördagkväll kom min kusin Philip på besök. Det var en mycket rolig helg.


Agnes hos gamelfaster Wiwi.


Jag och Agnes på Wiwis gräsmatta.

Esbjerg

På söndagen åkte vi till Esbjerg på danska sydvästkusten. Där bor min kusin Marie. Vi spenderade dagen med henne och hennes son Simon. Kul att se dem igen. Det var tre år sedan sist.


Simon, Agnes, Marie och Marie på lekplatsen utanför Maries lägenhet.

På söndagkväll körde vi tillbaka till Sverige för ytterliggare en natt hos farmor Tove. Måndagen spenderade vi i Helsingborg. Vi var ute och njöt av det underbara vädret. Strosade på stan, på strandpromenaden och mådde allmänt gott. Jag hann träffa en gammal arbetskamrat och käka middag med honom.

Skövde

På måndagkväll körde vi till lillebror Christoffer och hans tjej (fästmö!) Frida i Skövde. Vi hade en trevlig dag strosande på stan i Skövde med lite shopping. På eftermiddagen stekte vi lite i solen från en klarblå himmel. Sedan grillade vi, njöt av ett gott glas vin för att avsluta kvällen med att se Sverige slå Serbien i U21 EM. Måste säga att de fått tag på en mycket fin lägenhet med superfint läge. Lugnt och stilla med lite natur runt om men ändå grymt nära stan.


Slappar i solen utanför Christoffer och Fridas lägenhet.

Kristinehamn

På onsdagen åkte vi de dryt 10 milen till Kristinehamn och hälsade på Maries gamla studiekompis Ingela och hennes kille. Det blev två lata dagar med mycket slappande i solen. Fika hann vi med också.


Agnes och mamma fikar på ett konditori i Kristinehamn.


Agnes äter banan med pappa i Kristinehamns skärgård. När solen lyser måste man ha solglasögon på sig.

Hemma

Så i går, torsdag kom vi äntlien hem igen. Skönt att vara hemma även om vi haft otroligt roligt på semestern. Blev mycke fixande här hemma idag. Städa, tvätta, handla, klippa gräset osv. men lite skönt ute i solen hann vi också ha. Agnes fick bada i poolen hon fick i ettårs present.


Agnes och mamma i poolen.

Släktträff

I morgon åker vi till mormor och morfars somamrstuga i höga kusten för att det ska vara stor släktträff. Morfars sida av släkten ska träffas. Det blir stort kalas med över hundra gäster. Kan bli trevligt, mycket folk vi aldrig träffat förut.

Blir kvar i sommarstugan några dagar då jag ska hjälma till att bygga en bastu. Men åter senast onsdag eftersom jag ska jobba på Gatufesten.

Det blev mycket skrivet och jag hoppas kunna skriva mer reflektioner över Agnes utveckling framöver. Nu ska vi väl vara mer eller mindre hemma resten av sommaren. Blir några korta trippar till mor- och farföräldrar men annars mycket hemma.

Njut av solen tills nästa gång.

Nationaldagen



Svenska flaggans dag

Idag firar vi Sveriges Nationaldag. Vi har tagit det lugnt hemma och förberett inför resan till Arvidsjaur och även resan söderut.

Ikväll ska jag fira nationaldagen med att se SVERIGE SLÅ DANMARK i fotboll. Vi är ett gäng från jobbet som ska se matchen på O´learys med god mat, god dryck och trevligt sällskap.


HEJA SVERIGE

Ettårskort

Idag försökte vi även ta ettårskort på Agnes. Inte helt lätt att ta kort på någon som inte står eller sitter still. Vi får nog försöka igen i morgon.

Bild på bron

Jag lovade en bild på bron så här kommer en. Bäst upplever man dock den på plats så man får se det oerhört fina hantverket.



Det är mycket jobb kvar med nu gång, ny gräsmatta och sådant. Även lite jobb kvar med Uteplatsen men där är det mesta gjort.

Nu ska jag förbereda mig för en kväll med fotboll och trevligt umgänge. Till nästa gång! HEJA SVERIGE

1 års kalas

Agnes 1 år

I lördags fyllde ju Agnes ett år. Det är helt sjukt vad tiden går fort. Jag tycker det var nyss vi flyttade in i huset och var på BB och fick Agnes. Nu går hon omkring och har till och med börjat prata lite grann. Hon har börjat säga Titta och Där, eller rättare sagt Dä. Hon säger det ofta när hon pekar på någonting så det är tydligt att det är Där hon menar.

Någonting som också slog mig i dagarna var hur otroligt medveten hon är och hon förstår verkligen mycket man säger åt henne. Nu kan man be henne hämta saker eller ge saker till någon. Om man ger henne något och säger -Ge det till mamma. Då går hon till Marie med saken. Man kan även be henne hämta en bok eller en leksak och då går hon dit och hämtar den.

BVC

I tisdags var vi på BVC och Agnes fick sprutor (vaccination), vägde och mätte henne. Allting såg jättebra ut. Agnes väger nu 9,8 kg och är 75 cm lång.

Dagis

I veckan var vi och besökte Agnes dagis, eller förlåt, förskola heter det. Hon tyckte det var jätte kul. Det verkar vara en jättebra förskola. Kanonpersonal, bra lokaler och en härlig gård. Det är en Montesoriförskola. Jag har inte så bra koll på vad Montesori är men i stora drag har jag fårstått det som att det är mycket skapande och att man börjar med att prata om världen och rymden när barnen är små istället för om barnen själva som i vanlig förskola.

Bilder


Tänk vad tiden går fort. Agnes för ett år sedan.


Agnes med sin Barbapapa hon fick av morfar.


Agnes med sin traktor hon fick av farfar, faster, farbror och Grethel.


Klart man måste få äta tårta själv när man fyller år.


Så här glad och fin är man på sin första födelsedag.

Brobygge

Under veckan har jag och Agnes morfar Egon byggt vår ny bro. Nu är den äntligen sånär som på ett par skruvar. Vi har även hunnit börja bygga uteplatsen. Även den har vi kommit långt på. Alla reglar är på plats. Nu är det bara trallen kvar men eftersom uteplatsen ite är helt fyrkantig är det inte bara att sätta dit trallen. Det blir nog ett projekt som får göras efter semesterresan.

Nu ska jag och Agnes leka lite innan det är dags för lunch och sovstund.

RSS 2.0