Marie jobbar

Hemma själv

I måndags började Marie jobba så i veckan har jag varit hemma själv med Agnes. Det går bra även om man måste kliva upp lite väl tidigt på mornarna. Agnes vaknar redan klockan sex på morgonen och vill kliva upp. Inte så mycket att göra, man får stå sitt kast att blivit pappa och kliva upp. Sm tur är är hon oftast snäll på morgonen och är nöjd att bara få ligga i soffan och pjollra och leka med någon leksak.

Full fart

Agnes har kommit på att man kan dra sig fram med händerna. Så nu rullar och drar hon sig fram med en väldans fart. Helst mot saker där hon inte får vara som kattmaten, cd-hyllan och alla typer av sladdar är roliga.

Farmor

Till helgen kommer farmor så kanske får ägna torsdagen och fredagen åt att städa lite. Idag var vi på babysång på förmiddagen. Agnes verkar tycka det är jätteroligt att titta på andra barn och även vuxna. Vet inte om hon gillar sången men hon ogilalr den i alla fall inte.

Bild

Jag lovade en bild så här kommer en från idag. Agnes har en förmåga att sparka eller dra av sig sockarna hela tiden så det är oftast så att hon är utan sockar. Bilden är tagen med min mobiltelefon.



Tills nästa gång.

Hemmapappa

Hemma med Agnes

I veckan har jag haft stöd av Marie här hemma. Skönt att vara två men ska bli kul att vara själv med Agnes nästa vecka. För på måndag börjar Marie på nya jobbet. Blir häftigt att spendera dagarna med Agnes. Ska försöka hitta på saker och komma ut i friska luften i alla fall nästan varje dag. Till veckan är det ju SM-vecka i Sundsvall med curling, squash och lite annat på Gärdet. Får försöka ta sig ner och titta.

Babysång

I onsdags var vi på babysång i Bosvedjans kyrka. Marie följde med eftersom hon var ledig. Det var i stort sett samma grupp som hon gick med i höstas så hon ville säga lite hejdå. Det var ganska roligt och det märktes framför allt att Agnes tyckte det var kul. Så tur var sjöng ju alla så min röst hördes inte så mycket. Man sjunger ju til lAGnes och inte till de andra mammorna. För det var bara mammor där, jag var den enda pappan. Kanske kommer någon fler i vår, man kan ju hoppas.

Bilstol

Idag bytte vi bilstol till Agnes. Babystolen började bli för liten och så kommer Annika och Martin med barn på besök ikväll och det är deras stol så vi tänkte att det passade ju bra att lämna igen den. AGnes satt jättebra i den nya stolen. Hon sitter ju mer upprätt i den och då ser hon ju mer. Men jag tror vi måste köpa ett sparkskydd för sätet så hon inte skitar ner det så mycket.

BVC

Idag var vi på BVC. Allt var jättebra och AGnes låg precis på kurvorna nä det gällde allt. Hon var 69 cm lång och vägde 8,5 kg. Så allt var precis som det skulle. Sjuksköterskan trodde Agnes skulle bli lång. Enligt någon formel vi fick av min mamma skulle Agnes bli 174 cm. Det baserades på mamman och pappans längd. Det vore ju kul om hon blev lång.

U16 SM

Igår fick jag veta att jag blivit uttagen att döma 8-delsfinalgruppspelet i U16 SM. Det spelas här i Sundsvall 20-22 februari. Ska bli riktigt roligt och sköter man sig kanske man för döma kvartfinalgruppspelet så småningom.


Nu ska jag städa inför besöket ikväll. Nästa gång hoppas jag ha lite nya bilder.


Härlig känsla

Underbart att vara pappa

I går kväll hade jag ett riktigt härligt "moment" när jag verkligen kände hur underbart det är att vara pappa. Agnes vaknade till vid 22-tiden, trots att hon hade nappen i munnen. Hon måste haft någon mardröm eller så. Och grät ganska ordentligt men så fort jag tog upp henne blev hon tyst. Vilken underbar känsla det var att betyda så mycket för någon. Att få komma i pappas famn och känna att hon var helt trygg. Det kändes så otroligt härligt.

Börjar komma in i det här med att vara hemmapappa. Är fortfarande lite slö på dagarna men har bara varit hemma en vecka. Ska bli bättre på att göra saker på dagarna. Agnes roar jag gärna och mycket men det blir inte så mycket hushållsarbete gjort. Nu har det gått bra eftersom Marie varit hemma dom senaste dagarna men på måndag börjar hon sit nya jobb. Hon har fått heltidsjobb på en nystartad förskola på Alnö. Det blir provanställning i 3 månader men sedan fast jobb.

Nu blir det middag.

Agnes kryper

Agnes kryper nästan

Nu har Agnes börjat dra sig fram med armarna. Hon tar spjärn mot golver och liksom drar sig fram. Vi får se när hon kommer på att hon kan ta hjälp av benen. Hon är mycket målmedveten i sitt "krypande" och rullande. Oftast har hon ett mycket bestämt mål dit hon vill. Tyvärr är det ibland katternas mat, CD-hyllan eller TV-bänken där hon inte får vara. Men tar tid att lära henne det.



Agnes kryper mot bollen och Puzzel tittar på.

Agnes vaknar tidigt

Är lite jobbigt att vara pappaledig när Agnes har fått för sig att vakna vid 05-05,30 på mornarna. Hon har gjort det i två, tre dagar nu. Hoppas det bara är en tillfällig fast som SNART går över. Annars har det varit ganska lugnt att vara pappaledig. Marie har varit hemma de tre första dagarna. Det var bara torsdag och fredag som hon jobbade. Men man hinner inte så mycket på en dag, framför allt inte om hon är på lite dåligt humör för då måste hon underhållas väldit mycket. hon går heller inte att lämna på golvet själv mer än någon minut för hon hinner ta sig långt på kort tid och riva i saker hon inte ska riva i.

Marie har förhoppningsvis fått ett heltidsjobb. Troligtvis börjar hon på en helt nystartad förskola på Alnö om en dryg vecka. Provanställning de första tre månaderna men sedan övergår det till fast tjänst om hon sköter sig och det brukar hon göra. Vore bra för ekonomin om hon fick fast jobb.

Agnes vill stå

Agnes är inte mycket för att sitta. Hon kan sitta kortare stunder men hon vill helst stå upp .Kan bli lite jobbigt i längden eftersom vi måste hålla i henne och hon blir arg om hon inte får stå. Men hon blir förhoppningsvis stark i benen av det.



Agnes står själv med stöd av soffan.

Tills nästa gång. Nu ska jag heja på Sveriges handbollsherrar.

Pappaledig

Nu är jag hemma

Nu har jag äntligen påbörjat min pappaledighet. Idag är första dagen. Nu får jag bara hoppas att min kära hustru hittar ett jobb så vi har råd att jag är pappaledig. Annars får nog jag börja jobba igen och hon ta ut föräldrapenning för att vi ska ha råd. Men hoppas som sagt att det löser sig för jag ser verkligen fram emot att vara hemma. Även om jag inte ser fram emot att vara tvungen att kliva upp med Agnes på mornarna. För jag är ingen morgonmänniska. Det blir till att gå och lägga sig tidigt på kvällarna.

Agnes

Agnes är verkligen rörlig just nu. Hon rullar runt en massa så det gäller att vara med. Hon har inte riktigt lärt sig ordet Nej än. Så hon vill gärna dra i sladdarna till högtalarna och ta cd-skivorna i de lägre hyllorna. Så man får vara med och säga nej och lyfta bort henne så hon kanske lär sig att hon inte får röra det. Vet många som lyckats lära barnen så de slipper ta bort allt ur hyllorna närmast golvet.

Nu har jag en hungrig fröken som kräver uppmärksamhet så det hinns inget mer skrivande idag.

Nya året

En vecka

Nu har det gått en vecka på det nya året. Året kunde ju ha börjat bättre men kunde varit sämre också.

Började i helgen då jag var och dömde hockey. Först hade jag matcher i en cup på fredagen. Det var lugnt. Sedan var det U16 DM på lördagen i ett svinkallt Ånge. Det gick skitbra att döma men jag drog på mig feber och en förkylning. Så de senaste dagarna har jag legat helt däckad. Knapp orkat göra någonting.

Hotellet stängt

Nu har Hotell Hald i Beverly Hills stängt för ett tag framöver. Ska bli skönt med lite vardagslunk även om det varit roligt med allt besök. I söndags körde bror förbi på vägen hem. De stannade hos svärföräldrarna för mat och köksinredningssnack. Svärmor vill göra om köket och eftersom brorsan säljer köksluckor så skulle han ge dem lite förslag och idéer. På måndagskvällen kom farfar Bjarne, Oldemor Tove och gamelfaster Wiwi. Vi käkade middag hos svärföräldrarna innan de sov över hos oss.

Agnes

Agnes är lite småsnuvig och hostar lite men väldigt lite. Hon verkar må hur bra som helst. Hon har börjat vända sig till mage när hon sover. Problemet är att hon vaknar när hon gör det. Nu har hon börjat sitta stadigt också. Idag satte hon till och med ned ena handen och räddade sig när hon var på väg att tippa. Är först de senaste dagarna som hon kunnat sitt stadigt själv under längre stunder. Hon verkar trivas med det också.

Vi var och tittade på grind till trappen idag. Det börjar vara aktuellt eftersom hon rullar så mycket och vem vet. När som helst kanske hon börjar gå. En bekant hade en son som började gå redan vid 7½ mån ålder.

Nu väntar vi med spänning på Agnes lilla kusin som är beräknad till om ungefär tre veckor, nere i Sthlm. Lycka till Sara och Tomas. Hoppas allt går bra.

2009

Gott nytt år!

Så har det blivit ett nytt år. Hoppas det nya året bli lika bra som det som var. Fast kan det bli det. 2008 gick allt vår väg. Jag fick nytt jobb här hemma i norrland, vi köpte ett jättefint hus och framför allt, vi blev föräldrar till världens underbaraste lilla tjej. 2009 hoppas jag går i samma spår. Att allt på jobbet går bra, att husrenoveringen flyter på och att Agnes får må bra och växa ordentligt.

Det nya året firade jag in i Hamnträdgården i Sundsvall med arbetskläderna på, då jag jobbade. Men det var ganska roligt att jobba en nyårsnatt. Jag hade aldrig gjort det förut. De flesta var glada och trevliga även om en del fått i sig lite för mycket av det goda. Det som var tråkigt att se vara alla ungdomar som var ute och söp. Känner föräldrar inget ansvar för sina barn idag. Tråkigt var det i alla fall. Som tur var verkade det som att vi slapp några allvarligare händelser under natten, ingen som jag vet om i alla fall.

Bilder

Jag har ju lovat bilder från julfirandet så här kommer några.



Agnes hos faster Gabriella.



Fotokungen Alexander med kameran i högsta hugg. Min lillebror är en riktig paparazzifotograf.



Agnes hos farbror Christoffer.

Julgran hade vi  Jultomten var snäll även med Marie. Tyvärr sov Agnes när tomten kom.


Jag fick ett stativ i julklapp av min kära hustru så jag var ju tvungen att prova det.
Här är en bild av pappas hus taget sent på kvällen när det var alldeles mörkt ute.

Agnes

Agnes verkar ha haft lite magsjuka idag. Hon har ätit lite dåligt i någon dag och idag prutade hon massor. Hon småbajsade även en del. När hon skulle äta kvällsmålet kräktes hon rejält. Trots detta har hon varit på relativt bra humör. Hoppas bara det går över till i morgon.

På nyårsafton var i hos en kompis och åt middag. Agnes fick då prova en gåstol. Hon verkade tycka det var ganska roligt men jag förstår att det kanske inte är det bästa för att lära henne gå. Hon behöver ju inte hålla balansen själv. Nä, det är nog ingenting för oss. Fast man ska aldrig säga aldrig.

Nästa gång hoppas jag kunna lägga ut någon bild på vår nymålade trapp. Är bara några skruvar som ska skruvas i och lite förbättringsmålning som ska göras sedan är den klar. Då är det bara att börja med nästa projekt, hallen nere.

RSS 2.0