4 månader

4 månaderdagen

Idag blev Agnes 4 månader. Nu får vi börja med annat än bara ersättning och bröstmjölk. För från och med 4 månader får de börja med smakportioner. Så vi tänkte fira 4 månadersdagen med lite mosad potatis. Får vi se om hon tycker om det.

Inreder rummet

Vi fortsätter att inreda Agnes rum. Fick in garderoben idag och ska hänga upp gardinerna senare idag. Ska försöka ta mig tid och hänga upp lite tavlor och försöka få hennes rum att se lite mer bebott ut. Just nu är det ganska tomt.

I övrigt är det lugnt. Har en ledig dag idag. I morgon har vi planeringsdag. Då ska vi få information om vårt nya löne- och arbetstidsavtal och om de kommande lönesamtalen. Ska bli en mycket intressant dag.



Här har ni en bild på Agnes och Majken.

Tills nästa gång jag skriver. Ha det bra!

Agnes rum

Agnes egna rum

Nu har Agnes äntligen fått ett eget rum. I måndags och tisdags tapetserade vi hennes rum. I torsdags satte jag fast listerna så nu är det klart. Bara inredningen kvar. I fredags var jag med farmor Elisabeth på IKEA. Då fick Agnes en hylla för alla leksaker. I går, lördag, var vi på stan och då köpte Marie tyg till gardiner.

Nu ska vi försöka flytta in hennes möbler och fixa iordning rummet. Får ta den tid det tar, hon ska väl inte sova där än på ett tag.



En av två fondväggar. Till höger hyllan till leksaker. På dörren hänger tyget till gardinerna.



Den andra fondväggen. Det är språnget vid fönstret för er som varit här.

Vänder sig

Nu vänder sig snart Agnes från rygg till mage också. Hon snurrar runt med kroppen men får inte riktigt med sig huvudet eftersom ena armen ligger rakt ut åt sidan och blir ivägen. Snart kommer hon väl på det så hon lyckas vända sig. Jisses vad tiden går fort och det händer saker. Hon är fyra månader på tisdag och hon växer så det knakar. Här om dagen hade vi en bekant med en två veckors bebis på besök. Hon var liten jämfört med Agnes och då vägde bebisen ändå 4 kg.

Farmor på besök

I fredags kom farmor Elisabeth på besök. Hon åker hem idag, söndag. Kul att hon kom och hälsade på. Hon har ju inte träffat Agnes på nästan två månader, inte sedan dopet. Agnes charmade givetvis farmor så det stod härliga till.

Syskonen lyckas

Det går bra för mina syskon just nu. Lillasyster tog körkortet i torsdags. GRATTIS syrran. Lillebror hade seriepremiär med sitt nya innebandylag i Skövde. Han har spelat ruggit bra under träningsmatcherna och i seriepremiären blev han punktmarkerad (han är back), men gjorde ändå tre assist och dom vann matchen med 6-3.

Seriepremiär

Nu ska jag snart iväg och döma min första seriematch för i år. Kul att seriematcherna äntligen kommer igång. Är stor skillnad på viljan och tempot i seriematcherna och träningsmatcherna.

Njut av söndagen, i morgon börjar jobbet igen för de flesta av oss.

Vänt sig

Agnes vände sig

Agnes hade fått massage av Marie och låg på en plastad frotte och luftade. Marie la Agnes på mage och hjälpte Agnes med armarna framför bröstet (se bild). Då vände sig Agnes till rygg. Vi la henne i samma ställning igen och då vände hon sig igen. Vi fick det till och med på film.



Så nu gäller det att se upp så hon inte rullar ned från soffan. Måste säga att det var en mycket speciell känsla att se henne rulla runt till rygg. Att se sin lilla dotter göra framsteg gör en helt otroligt lycklig.

Krasslig

Själv har jag åkt på en förkylning av den lite värre sorten. Haft feber och känt mig jäkligt hängig. Som tur är börjar det bli bättre så jag hoppas jag kryar på mig snart. Helgen är fullspäckad med jobb och hockeymatcher.

Korta och koncisa rader den här gången. Ska försöka fortsätta ta lite enkla bilder och lägga upp på bloggen. Tills nästa gång.

Själv med Agnes

Hemma själva

Igår var jag och Agnes hemma själva några timmar. Marie var och tränade så jag fick vara hemma själv med Agnes. Det gick hur bra som helst. Agnes fick mjölkersättning i flaska och sedan somnade hon gott.

Kändes härligt att vara hemma med AGnes själv. Man får en känsla att man faktiskt klarar det själv. En känsla att man är pappa på riktigt på något sätt.

Nu kan jag med gott samvete hitta på saker på kvällarna i vetskap om att Marie kan få åka iväg och göra saker själv också.

Lullar på

I övrigt lullar livet på som vanligt. Jobbar, fixar och donar hemma och försöker umgås med Agnes så mycket man kan.

Tills nästa gång hoppas jag det blir fler bilder.

Agnes träffar andra

Träffa andra bebisar

Nu har Agnes börjat träffa andra bebisar, och vuxna. Först var hon på babysång förra onsdagen vilket hon tyckte jättemycket om, enligt hennes mamma. Jag överlämnade det där med sjungandet till henne.

Så i fredags var det dax för föräldragruppträff för första gången. Vi var många, 14 barn vara fyra hade pappa med sig också.Ska bli kul att träffa lite andra nyblivna föräldrar och barn. Agnes tyckte det var spännande att titta på alla små barn.

Det märks att hon verkligen är medveten om vad som händer runt henne och att hon ser ansikte på personer runt henne.

Framsteg

Idag gjorde Agnes ett framsteg som vi inte sett tidigare. När hon låg i sitt fina babygym sträckte hon sig efter och tog tag i en av figurerna som hänger. Det har vi inte sett att hon gjort tidigare. Hon har bara legat och tittat på figurerna innan.

Hon kan nu hålla upp sitt huvud jättebra när sitter upp. Fortfarande så har hon inte riktigt kontroll på huvudet utan kan kasta det hårt åt olika håll när hon försöker flytta huvudet.



GRATTIS LILLASYSTER!!

I lördags fyllde min lillasyster 18 år! Grattis får man säga. Nu är du äntligen vuxen. Nu väntar vi bara på att du ska ta körkort så du kan köra ner hit till Sundsvall och hälsa på. Skynda dig hit, nästa gång du kommer bjuder brorsan på en krogrunda! Än en gång, GRATTIS syrran. Hoppas du hade en trevlig födelsedag och inte var allt för bakis i söndags.

Träning

Nu ska jag fara iväg på jobbet och träna innan passet börjar. Jag har fått ett ryck och börjat träna igen. Måste börja träna upp styrkan igen, känner mig alldeles klen. Sedan har jag tagit tag i löpningen också. Löptränar regelbundet. Köpte till och med nytt löparställ i förra veckan. Målet är Göteborgsvarvet (Polis-SM) nästa vår. Bror, Peter, Pelle - Törs ni möta en långbent polis i Göteborgsvarvet! Utmaningen är skickad.

Sov gott och vet att ni vaktas av lagens väktare under natten också!

Slut på semestern

Åter på jobbet

I onsdags började jag jobba igen efter semester. Både och, jag älskar ju mitt jobb och tycker att det är enormt roligt att gå på jobbet. Fast det är ju jäkligt skönt att vara ledig också.

Även hockeyn har börjat lite smått. Två träningsmatcher har det hunnit bli och till helgen är det domarkurs.

Spjälsäng

Agnes har nu flyttat från vaggan till spjälsängen. Vaggan började bli lite för liten så vi fick ta upp spjälsängen. Hon trivs hur bra som helst i spjälsängen. Tack för lånet Annika och Martin.


Agnes har lärt sig att när mjukiskaninen läggs vi henne ska hon sova. Hon somnar jättebra till den.

Agnes är inne i lite av en ny kris. Hon har varit gnällig på kvällarna och det duger bara att vara i mamma eller pappas famn. Men det går väl över om några dagar, det har det ju gjort hittills.

Agnes har upptäckt mobilen som vi satt ovanför skötbordet. Vi fick en mobil i papper av Wiwi som Agnes fullkomligt älskar att ligga och titta på. Så nu måste vi köpa en mobil man kan sätta på spjälsängen och soffan så Agnes har något roligt att titta på. Hon har nämligen inte riktigt hittat figurerna i babygymmet än.

Rutiner

Vi har börjat få lite rutinerr här hemma. Hon äter med mer jämna mellanrum och sover lite mitt på dagen och lite på eftermiddagen. Skönt att få lite tid att göra annat än bara roa henne. Då hinner man städa, tvätta osv.

Ingen inflyttningsfest

Tyvärr var intresset för inflyttningsfesten väldigt svagt så det blir ingen. Istället är vi bortbjudna på en födelsedagsfest. Kommer kanske fler tillfällen för fester i vårt stora hus. Födelsedagar, sommarfester och surströmming. Ja, anledningarna är ju många. Återstår att se om intresset är större då.

Nu ska jag gå upp och umgås med min underbara familj. Tills nästa gång jag lyckas skriva på bloggen, Ha det gott!


RSS 2.0