Göteborgsvarvet

Varmt varv

I lördags var det då dags att springa Göteborgsvarvet igen. Trots utlovat svalt och molningt väder så blev det kanonväder, 26 grader i skuggan och strålande solsken. Trevligt för publiken men för oss löpare var det lite för varmt när man skulle springa 2,1 mil. Det tog på krafterna att springa i den värmen så tiden blev inte vad jag hade hoppats på men jag är ganska nöjd ändå. Sprang in på 1.49.41 vilket är två och en halv minut sämre än förra året. Det är jag nöjd med eftersom jag tränat mindre inför årets lopp p.g.a. sjukdom.

Jag har dock med mig en positiv sak från loppet. Jag har mer i kroppen. Med rätt träning och bättre förberedelser inför nästa år ska jag springa under 1,45. Kanske till och med ner mot 1,40.

Nu börjar fartträningen. Om fyra veckor ska jag vara med och springa Indalsledenloppet. Preleminärt ska jag springa en 6 km sträcka. Så nu är det bara att behålla konditionen och få upp farten i benen. Blir mycket intervallträning, jobbigt men nödvändigt.

I slutet av augusti är det sedan dags för årets domarkurs och då är målet att klara coopertestet (3 km) på 11.30. Blir mycket träning i somamr men det ska gå. Det kräver tuffa intervallpass men finns viljan har jag det i kroppen.

Agnes

Agnes fick ett fult skavsår på ena hälen i fredags. Förskolan hade det dåliga omdömet att låta Agnes springa runt i sina skor utan sockar i skorna.

Annars är det bara bra. Hon börjar sova bättre i sin nya säng. Igår gick läggningen hur bra som helst, ta i trä. Läste en saga, släckte lampan och sedan somnade Agnes utan att någon av oss var inne i rummet.

2-års kalas

Till helgen är det 2-års kalas frö vår lilal tjej. Tänk vad tiden går fort. Det har redan gått två år.

Nä, nu är det dags att göra lite nytta här hemma. Tills nästa gång. Njut av våren och ta hand om varandra.

Förbundsdomare

Div. 1

Idag fick jag äntligen beskedet jag väntat på i flera år. Jag har fått en plats som ordinarie div. 1 huvuddomare. Ska bli riktigt roligt. Nu känns det ganska enkelt att motivera sig att sommarträna i sommar.

Städa gården

Nu bär det av med med ännu ett släp till återvinningen med den kapade häcken på framsidan. Det är mest bara arbete att vara husägare.

Nästa inlägg lär bli efter helgens löpning. Bara att hålla tummarna för att det går bra för mig.


Sommaren på gång

Vårvärme

Så har värmen äntligen kommit. I helgen hade vi över 20 grader varmt. Så nu börjar gräsmatta vi sådde förra året verkligen komma igång. Värmen gör att det är riktigt trevligt att vara ute även om det är mycket arbete ute på tomten.

Tomten

Vi har sått gräs i slänten vid garaget, kapat hela häcken på framsidan, planterat Maries nya plommonträd och beställt asfaltering av uppfarten.

Björklöven

Läste att Björklöven idag överklagade konkursansökan. Förhoppningsvis kommer "Löven" spela i Allsvenskan nästa säsong. Tråkigt för Sundsvallshockeyn men som gamal Umeåbo och gamal Björklövenspelare vill jag att Björklöven ska finnas kvar.

Hockey-VM 

Så blev ishockey-VM intressant igen. Sverige slog ett blekt Kanada och ser ut att vinna sin slutspelsgrupp. Extra roligt eftersom det är ett gäng una, nya spelare som klivit fram. Pääjärvi Svensson, Ekman Larsson med flera. Roligt att det kommer nya unga spelare. Synd att NHL-provsen inte är lika intresserade av landslaget som de ryska är. Alla stärnorna vallfärdar för att spela i det ryska landslaget. Kul att se. Sedan bara att se om det leder till ett tredje rakt VM-guld.

 Ny tatuering

Har funderat på en ny tatuering. Försökte lägga upp en bild men det gick inte. Motivet jag tänkt mig är "Tre kronor". Skulle i så fall sitta på höger axels utsida. En del skulle säkert se den som rasistisk men jag är så trött på att man inte får visa att man är stolt över sitt land utan att anklagas för att vara rasist. Men jag måste fundera ett tag till innan jag gör slag i saken. Blir inte i sommar i alla fall.

Göteborgsvarvet

På lördag är det så dax för Göteborgsvarvet. Vi åker till Göteborg på fredag och hem igen på söndag. Ska bli roligt även om det är grymt jobbigt att springa 2,1 mil. Har varit förkyld till och från hela detta året så förberedelserna har inte varit vad jag har velat. Jag fick i alla fall en 1,8 mils runda förra veckan och det kändes helt okej. Ska se om jag ska springa 1 mil ikväll eller i morgon. Beror på hur kroppen känns. Sedan tänkte jag jogga lätt på torsdag. Mycket pasta och proteiner inför loppet så ska det nog gå bra.

Nä, nu är det dax att laga mat innan min kära hustru kommer hem.

Ny säng

Stor säng för stor tjej

Nu har Agnes fått en ny säng. Vi bytt spjälsängen mot växasängen. Hoppas att det går bra trots att hon kan klättra ur sängen själv. Tack till familjen Mattsson för arvet.

Agnes nya säng.

Umeå

Jag och Agnes var i Umeå och hälsade på farmor i helgen. Vi lämnade mamma Marie hemma för en ledig helg. Jag var på Umeås ishockeydomarklubbs avslutningsfest på lördagen. Först var vi och spelade paintball och sedan var det middag & bastu på Plaza innan kvällen fortsatte på nattklubb. Vi gick på Rex och på Slagerbaren.

Farmor fick vara barnvakt på lördagen och på söndag förmiddag. Tror farmor tyckte det var jättekul att vara själv med Agnes. På lördageftermiddagen var farbror Christoffer också hemma och fick umgås lite med Agnes. Bl.a. hade de varit på Barnens Hus och träffat Pippi Långstrump. Agnes fick även små presenter av farbror. En boll av gummi och såpbubblor.

Agnes tyckte också att det var jätteroligt. Leka i lekparken, busa med farmor och annat roligt. Hon fick bl.a. äta middag på balkongen.


Agnes i solstolen på farmors balkong.

Träning

Efter två veckors sjukdom ska jag komma igång med träningen inför Göteborgsvarvet. Det är ju bara två veckor kvar.

Tills nästa gång. Heja Sverige, nu börjar hockey-VM. Blir roligt i slutet när det gäller något.

MARIE 30-ÅR

Marie fyllt 30

Så har vi haft 30-årsfest för Marie. På fredagkväll kom min pappa, lillebror Alexander och pappas nya. På lördagen kom allt folk. Det var öppethus från kl.13. Totalt var det väl drygt 30 som kom under dagen.

marie fick många bra presenter. En cykel av sina föräldrar, pengar till skidorna av min släkt, kaffemuggar, en hel del smycken och lite annat smått och gott.

Det var en mycket trevlig dag/kväll. Vi kom i säng först strax före midnatt. Då hade vi 7 övernattande gäster hos oss. 3 från Arvidsjaur och 4 från Umeå/Laxbacken.

Agnes

 

Agnes hade väldigt roligt med alla som var på besök, såväl vuxna som barn. Dock blev det en jobbig dag och än jobbigare att försöka sova när hon hörde att et var folk kvar. Hon somnade inte förrän vid 22. Sedan sov hon bara till 06.30. Så söndagen var lite tjurig.

 

Agnes ska få en ny sän. Vi har bestämt oss för att ta upp växasängen och låta Agnes börja sova i den efter nästa helg. Ska bli spännande att se hur det går.

 

Umeå

 

Nästa helg åker jag och Agnes till Umeå och hälsar på farmor alldeles själva. Jag ska på domaravslutningsfest i Umeå på lördagskvällen. Då ska farmor vara barnvakt. Vilket farmor tycker ska bli jätteroligt.

 

Nä, nu ska jag återgå till arbetet inne på LKC detta sega nattpass.


RSS 2.0