JAG HAR BLIVIT PAPPA

EN DOTTER!

Jag har blivit pappa till en liten tjej. Den 30 maj kl.00.58 föddes så vårt efterlängtade barn och det blev en liten tjej.

Det var en upplevelse jag inte kan likna vid någonting annat. Glädje, oro, hjälplöshet, ja alla känslor fanns där under tiden.

Förlossningen drog ut på tiden då det först dröjde innan värkarna kom efter att vattnet gått. När väl värkarna kom på natten mot torsdag så gick det framåt tills min underbara fru fick ryggmärgsbedövning. Då stannade värkarna upp och det var en liten vilde i magen så det dröjde innan de satte värkstimulerande dropp.

När väl värkarna kom igång igen gick det bra men hon ville inte komma ut ur mammas mage. Min fru kämpade på och krystade i en hel timme innan en läkare kom och använde sugklocka. Knappt det hjälpte men tillslut efter över ett dygns värkar och en och en halv timmes krystande kom så vår lilla dotter till värden.

Inponerad

Jag är djupt inponerad och full av beundran för min frus arbete under förlossningen. Hon kämpade på och utstod svåra smärtor utan att klaga allt för mycket. När hon väl klagade kämpade hon vidare och bet ihop. Jag är grymt stolt över henne.

Det var nog det värsta med hela pärsen. Att se henne ha så ont och inte kunn agöra något. Som tur var så bad hon om hjälp ibland och berömde mig för att jag masserade hennes rygg. Då kändes det som att man gjorde lite nytta i alla fall.

GLÄDJEN

Den går inte att beskriva med ord, glädjen jag kände när det låg ett skrikande barn på min frus mage. Vi hade blivit föräldrar och barnet verkade må jättebra. Kameran var snabbt framme för att ta kort bara sekunder efter att hon var född.

Det var svårt att hålla tillbaka glädjetårarna men jag försökte för att kunna berömma min underbara fru och njuta av synen av min dotter.

KVAR PÅ BB

Eftersom förlossningen drog ut på tiden och de använde sugklocka under ganska låg tid, 20 min, så ska vi bli kvar på BB över helgen för att de ville bevaka att vår dotter inte fått någon infektion. Ingenting tyder på det men för säkerhet skull. Jag klagar inte, bättre med en dag för mycket där en en dag för lite. Får vi tid på oss att lära känna vår lilla tjej.

BILDER

Jag har lovat att lägga upp bilder så här kommer några.

Här är vår lilla dotter en dryg timme gammal. Hon vägde 3460 g och var 49 cm lång.

image16

Här en bild från idag på morgonen, ca 09.30, dvs åtta och en halv timme gammal.

image17

Nu ska jag tillbaka till min hustru och min lilla dotter på BB. Jag var bara hemma för att hämta lite axtra saker eftersom vi blev kvar längre än vad vi trott. Passade på att lägga upp bilderna för att stilla alla nyfikna.

Fler inlägg efter helgen om mitt liv som PAPPA!

Nu är det dax

Nu blir jag snart pappa!

Nu är det inte länge kvar innan jag blir pappa. Min kära hustru ringde mig på jobbet idag och ville att jag skulle komma hem för att hon trodde att vattnet gått. Det slutade med att hon hämtade mig på jobbet och vi åkte in till förlossningen.

Mycket riktigt hade vattnet gått men inga värkar så vi fick åka hem igen.

Nu är vi på väg tillbaka för ett planerat återbesök. Får se om dom skickar hem oss igen eller om vi blir kvar. Hon har lite tätare och kraftigare värkar nu men ändå inte så att hon tror att det är nära förestående.

Fast inom ett antal timmar, värsta fall ett dygn eller två kommer jag att vara PAPPA! Har nog fortfarande inte fattat det trots att det är så nära.

Hoppas allt går bra och att vi snart är tillbaka med en välskapt son/dotter!

Bilder

Internet fungerar

Nu har vi fått Internet i huset så nu kommer bilderna på renoveringsprojektet.

Så här såg köket ut när vi köpte huset.


Här syns min kära hustru under rivningsarbetet



Här sätter jag upp det nya kaklet!



Nu ser köket ut så här!



Än saknas det vissa detaljer. Det ska upp en list i överkant på kaklet, det skall monteras en ny lampa över diskbänken och en bänkskiva är inte fastsatt än. Men Det stora jobbet med väggar och kakling är gjort.

Är rätt stolta över oss!

HD-TV

Idag var instalatören här och fixade parabolen. Så nu har jag HD-TV. Så nu är det dax att bänka sig för Sveriges träningslandskap inför sommarens första stora fest, Fotbolls-EM!

HEJA SVERIGE!!!



En vecka kvar

En vecka kvar till beräknat datum.

Nu är det bara 8 dagar kvar till beräknat datum för nedkomst. Nu börjar det kännas i magen att det snart är dax. Lite nervös får man ju erkänna att man är även om jag tycker vi är ganska väl förberedda.

Fast man kan ju aldrig veta hur man kommer hantera förlossningen. Kommer jag bli tokstressad om hon ringer medan man är på jobbet och säger att nu är det tid att åka in. Eller kommer jag ta det med ro?

Sedan ska man hantera själva förlossningen. Att se sin älskade hustru ha jätteont och inte kunna göra något blir en prövning. Förhoppningsvis klarar jag av att tackla det på ett bra sätt och bara vara ett stöd för henne.

Det ska bli en upplevelse utan dess like.

Att få se ett nytt liv komma till världen som dessutom är mitt och min hustrus kommer bli något ofattbart. Jag har ingen aning om hur jag komemr att reagera men förmodligen kommer det att komma några glädjetårar, blödig som man är.

Köket är klart!

Igår blev så renoveringen av köket äntligen i princip klart. Sista strängen av silikon är lagd och nu återstår bara lite träarbetepå skåpen och lite målning av skåp som blivit skadade. Sedan ska en list på ovansidan av kaklet men köket är klart att användas fullt ut så nu kan vi äntligen börja flytta in på riktigt.

Bilder kommer

Vi har ännu inte fått Internet i huset så jag kan inte lägga in bilder än.


FLYTT

I morgon går flytten

Under morgondagen kommer flyttlasset att gå. Känns helt galet. Sista natten på många många år man bor i lägenhet. Känns jobbigt, rent fysiskt, att flytta igen. Ett jäkla kånkande på kartonger och möbler ner för trapporna. Samtidigt känns det skönt att få flytta in på riktigt i huset. Här i lägenheten flyttade vi bara in halvdant eftersom vi sökte hus.

Vilken tid det tar

Att tapetsera köket har tagit betydligt längre tid än jag trott. Det har gått bra men det tar tid. Ska bli ruggit skönt när det är klart. Då återstår bara att måla och kakla =)

Sparsamt med inlägg

Från och med i morgon och en dryg vecka framåt kommer vi inte ha något Internet hemma pga flytten så det kommer bli sparsamt med inlägg under den tiden. Så fort vi får Internet i huset ska jag lägga upp bilder från renoveringen av köket.

Ingen lek att vara husägare

Så har vi äntligen köpt vårt hus!

Igår, tisdag, köpte vi så vårt hus. Så nu är man husägare. Idag började arbetet. Vi ska göra om lite i köket med nytt kakel, ny färg på väggarna och nya bänkskivor.

Vi började med att riva ut i köket. Först ut var kaklet och de gamla tapeterna. Kaklet var hur enkelt som helst att riva och tapeterna var inga större problem de heller. Bänkskivorna däremot satt som berget. Av någon underlig anledning hade man limmat fast bänkskivorna. Så dom var näst intill omöjliga att få loss. Fick bara loss en idag efter att mycket slit och en knäckt list till ett skåp. Det är ingen lek att vara husägare.

I morgon fortsätter arbetet med köket på förmiddagen sedan ska jag jobba i morgon kväll.

Bilder från arbetet kommer så småning om.

Snart inflyttning

På tisdag får vi äntligen vårt underbara hus, så då börjar arbetet. Vi har beställt kakel och var och tittade på färg och bänkskivor idag. Så nästa helg ska vi fixa köket. Byta kakel, sätta upp täcktapeter som ska målas och byta bänkskivor. Det blir mycket jobb men äntligen kommer det vara värt jobbet när man äger boendet och man ska bo där i många år framöver.

I början på veckan därpå flyttar vi in så vi bor i huset när mamma kommer och ska hälsa på den 24:e. Hon och hennes kompis kommer till Sundsvall för att se Rod Stewarts spelning.

Är jag nervös?

En vän till frugan frågade idag om jag var nervös inför barnets nedkomst. Jag tror jag är mest nervös för själva förlossningen. Att stå där och igentligen inte kunna göra något medan ens älskling har ont kommer bli en pärs. Samtidigt kommer det bli det största och häftigaste man varit med om. Det är kanske den kombinationen som jag är nervös för.

Att sedan komma hem med en liten son eller dotter kommer givetvis bli jättekonstigt och helt galet men det tror jag kommer gå jättebra. Bara att hoppas på att man får ett frisk och någorlunda snällt barn. Själv var jag kolikbebis och det hoppas jag inte att mina barn ärver.

Jag ska bli pappa! Det blir mer och mer verkligt för varje dag som går.

Mindre än en månad kvar

Nu är det mindre än en månad kvar tills det är meningen att vi ska få en liten son eller dotter. Det är snart!
Jag tror jag måste gå in på SVTs hemsida och sträck se Barnmorskorna så påminns om vad som väntar mig.

Packa väskan
När det nu är så nära är det väl meningen att man ska packa den berömda väskan. Vad ska man ha i den? Vissa saker har jag fattat att man bör ha i väskan. Kläder till barnet, lite saker till mamman (hennes ansvar) men vad behöver jag? Fick tips av en bekant att ta med mynt för att kunna handla i automater på sjukhuset om det skulle dra ut på tiden. Kameran ska väl ligga i väskan så man inte glömmer den. Extra kläder även till mig kan kanske vara bra. Jag vill ju hålla i barnet tidigt och då lär väl kläderna bli blodiga och slemmiga så det är väl bra att ha ombyte.

Någon som har tips om vad man inte klarar sig utan på BB så skriv gärna en kommentar.

Min blivande son/dotter!

image11

Hockey VM

Nu har hockey VM börjat. Även om inte alla dom bästa är med är det ändå något speciellt med VM i ishockey.



Att få följa vårt landslag engagerar alltid. Idag spelade dom som krattor stora delar av matchen men lyckades ändå vinna. Hoppas att den gamla devisen att Tre Kronor är som bäst i slutet av turneringen.

Grym bild

Riktigt bra bild var det på nya TV:n i alla fall. Tänk då vad det ska bli med HDTV.

Nu är det sängedax. Meningen att jag skulle jobba med fotbollen i morgon. Giffarna möter Djurgården men det blev ett dagpass istället så jag ska vara på jobbet halv sju i morgon bitti.

God Natt!

Valborg och 1 Maj

Hade pappa och halvsyskonen på besök över valborg och 1 maj. Mycket trevligt. Valborg spenderades hemma med en god middag och njuta av det trevliga sällskapet. Lillebror skrällde med att laga mat.


Vi var ute och gick en sväng på tidiga kvällen. Vi gick förbi en ungdomsfest på en gräsyta. Jag kände att jag var tvungen att ta mitt ansvar och ringa in till polisen och berätta att det var fest. Önskar att fler vuxna gjorde det.
image7

På torsdagen var vi på Birsta och shoppade på Birsta City. image8
Vi började på Expert för att kolla på en Plasma-tv som jag ville köpa. Sedan gick vi och åt lunch på IKEA. Dom har förvånansvärt bra mat där. Är tredje gången vi äter lunch där när vi varit ute på Birsta. Pappa och syskonen fick se Media Markt som dom blev imponerade av. Sedan spenderade vi eftermiddagen åt shopping i Birsta City. Brosan skulle ha en ny jacka och syrran är ju tjej, I´l say no more.

Väl hemma var det Tacos till middag och sedan födelsedagstårta eftersom min kära hustru fyllde år. Blev morotskaka och lite presenter. Kvällen avslutades med att jag och min fru vann varsin omgång i poker.

Idag gick vi på stan så även syrran fick sin jacka. Roligt för småstadsborna att få gå på affärer som inte finns i lilla Arvidsjaur. Jag och pappa han vara till Expert i Birsta också. Satan med folk det var på Birsta. Både norr och söder ifrån var det köer ut på avfarterna från E4:an bara för att få komma in till Birsta västra. Vi fick ta Sundsbruksavfarten och köra in till Birsta Östra från baksidan. Väl på Expert fick jag äntligen min platt-TV. De hade den jag velat ha på extrapris så det var bara att slå till. Tryggar att köpa den i en butik än på nätet.
image9

Så nu ska jag njut av min stora fina TV med superbild och se en gammal klassiker, Indiana Jones!

Trevlig kväll

RSS 2.0