Ny dator

Långt mellan inläggen

Nu har det igen gått lång tid sedan jag uppdaterade bloggen. Har varit mycket här hemma och jag har börjat jobba.

Umeå

Sista dagarna på semester spenderades i Rikleåskäret i farmor Elisabeths sommarstuga. Farbror Christoffer och Frida var där också. Vi åkte upp på torsdagen. Vi körde förbi Skullersta och lämnade katterna med morfar Egon och mormor Lisbeth.

På fredagen kom min mormor, moster Marina och mina kusiner Pontus och Levina. Vi hade kakfest. Min mormor har alltid varit stenhård med att man bara fick ta en kaka av varje sort när det bjöds på kakor. När jag och min bror var yngre hade vi några år en gång per sommar en kakfest när vi fick äta hur mycket kakor vi ville under en dag. Nu var det dax igen. Mamma och mormor hadebakat massor av goda kakor.

På lördagen var vi in till Umeå och hälsade på Johan, Camilla och deras vildar Axel och Olle. Snacka om två killar med fart i. Agnes var alldeles häpen. Roligt var det.

Det var en lugn och skön helg. Det bästa var nog att farmor Elisabeth tog han om Agnes på mornarna så jag och Marie fick sova ut. Jag vill poängtera att det var farmor som ville vara med Agnes så det var en win win situation.

Ny dator

Vi har slagit till och köpt en ny dator. Vår gamla är på upphällningen så nu när jag tjänade bra pengar på Gatufesten slog vi till och köpte en ny bärbar dator. Det blev en Fujitsu Siemens Amilo Xa3530. Hittills är vi väldigt nöjda med köpet, eller jag i alla fall. Måste bara föra över alla filer som ska flyttas från den gamla datorn till den nya. Tur att vi har en portabel hårddisk. Därförblir det inga bilder idag, de får jag lägga upp när jag flyttat över bilderna till den nya datorn.

Agnes

Nu är det bara fyra veckor kvar tills hon ska börja på dagis, förlåt, FÖRSKOLA. Annars är det som vanligt full fart på Agnes. Hon klättrar på det mesta och tar sig både upp och ner i soffor och stolar själv. Det är fortfarande en dam med humör och en bestämdvilja. Kan bli riktiga utbrott om hon inte får som hon vill. Hoppas det blir bättre när honbörjar förstå att man inte alltid kan få som man vill. Värst är det när hon blir trött. Så känns det som att hon gör saker hon inte får bara för att reta upp oss. För hon gör det gång på gång tills man säger till ritigt på skarpen. Att bara säga nej funkar inte då.

Fast när on är på bra humör är hon så otroligt glad. Det är en fröjd att se henne dansa till musik, leka med Puzzel och härja på med sina leksaker. Hon älskar att vara ute och hålla på med sand och grus. Vimåste nog köpa en sandlåda till nästa sommar då vi förhoppningsvis inte har massa sand och grus runt tomten.

Jobbar

Sedan en vecka har jag börjat jobba. Känns okej än så länge men när man jobbat någon vecka lär det väl kännas sämre. Jag älskar mitt jobb och tycker att det är roligt att gå till jobbet nästan varje gång. Men att vara borta så mycket från Agnes när man varit van att vara så mycket med henne kommer nog kännas lite jobbigt och tråkigt. Det blir nog lite bättre när hon börjar på förskolan och man vet att hon inte är hemma på dagarna.

Framtidsplaner

Vi har även börjat planera för en resa till asien under vintern/våren 2010. Just nu lutar det åt Vietnam men vi har inte bestämt oss helt. Sedan planerar vi även för när Agnes ska få ett syskon men även det är bara lösa planer än så mer än så säger jag inte. Att Agnes ska få ett syskon är vi dock överrens om.

Nästa inlägg hoppas jag innehåller bilder.

Tills nästa gång, prioritera dina nära och kära så du inte missar att umgås med dom.


Mycket att göra

Har gjort mycket de senaste veckorna.

Det har varit fullt upp sedan vi kom hem från semestern söderut. Har inte varit många lediga stunder här hemma så därför är bloggen lite eftersatt. Men nu kommer ett längre inlägg med lite fler bilder istället.

Släktträff

Den 27 juni var vi på släktträff på Nordvik. Det var Agnes morfar Egons sida av släkten som träffades. Över 100 personer var vi i alla fall och det var ganska roligt. Väldigt blandade åldrar. Allt från nyfödda till 80-åriga gamlingar och allt där i mellan. Vi Minglade, gick på tipspromenad på Nordviks område för att sedan njuta av god mat och dryck resten av kvällen. Vi hade så tur at tdet var gångaavstånd hem till mormor och morfars sommarstuga så Agnes fick somna i vagnen och sedan gick vi hem. Tyvärr är inte alla så smarta, när vi gick hem körde flera festdeltagare förbi och TUTADE. Vad tänker folk med? Klockan är efter midnatt och vi går med en barnvagn. Nu hade Agnes redan vaknat så hon blev inte väckt av det men ändå.

Stugan

Sedan var vi kvar i sommarstugen och njöt av det otroliga vädret. Det var nästa 30 grader varmt flera dagar. Jag badade till och med i havet. Var ungefär 21 grader i vattnet. Agnes härjade på och lekte nere på stranden. Då satt hon för en gång skull stilla. Hon pulade på med hink, spade och sanden. Hon fick självklart bada lite grand också.


Agnes badar med mormor Lisbeth.

Innan vi åkte hem till Sundsvall igen skulle jag klippa mig. Då passade vi på att klippa Agnes också. Vi har pratat om det länge eftersom hon har haft så fjunit hår. Så fick vi veta av en bekat att en frisör rekomenderat att man skulle raka av håret för då blir det tjockare när det växer ut. Så då gjorde vi det. Inte riktigt lika kort som jag klipper mitt men vi körde på 9 mm. Så nu är Agnes korthårig.



Gatufesten

Onsdag till lördag var det Gatufesten här i Sundsvall. Jag jobbade på kommenderingen på onsdagen och i ordinarie verksamhet på torsdag och fredag. Det blev 28 välbetalda övertidstimmar på tre dagar. På lördagen var jag där och festade. Marie, Sara och Tomas var där på fredagen. Då var mormor och morfar barnvakt åt både Agnes och Astrid. Det hade gått jättebra. Agnes hade inte velat somna direkt men det gör hon ju inte alltid för oss heller.

Dop

I lördags var det dop i Lidens gamla kyrka för Astrid. Sedan var det dopfika i farmor och farfars sommarstuga några mil därifrån. En lugn och trevlig tillställning som jag lämnade lite tidigare för att åka hem och gå på Gatufesten.



Astrid döps. Hon hålls av sin gudfader Fredrik. Gudmodern Fatima syns bakom prästens hand.



På dopfikat var några ner och badade. Eller det var igentligen bara Maria och Erika som badade. Samuel var i med halva kroppen. Här kommer Maria upp ur vattnet.



Agnes sprang runt och lekte i blommorna och det höga gräset.



Astrids doptårta.

Uteplatsbygge

Snart är uteplatsen klar. Jag har bara några längder kvar och dom ska på plats i morgon. Lillebror med fästmö kommer på besök och då tänkte jag att vi ska kunna sitta på uteplatsen om vädret tillåter. Ska bli grymt skönt när uteplatsen är klar. Då är det BARA gräsmattan kvar.

Agnes

Hon mår hur bra som helst förutom att hon fortfarande är snuvig och nu är hon lite hostig på nätterna ibland. Men annars är det full fart. Hon springer nästan nu. Hon är en hejare på att klättra. Nu kommer hon upp både i TV-soffan och i soffan i biblioteket. Så det är inga lugna stunder när man är inomhus. Ute går det bättre. Då pular hon på med sina leksaker och gärna med jord och sten. Är kanske lite att det inte är lika många "förbjudna" saker utomhus. Inte så ofta mamma och pappa säger nej när vi är ute.

Idag fick vi brev från dagis. Agnes börjar på Solens förskola den 17 augusti. Ska blev jättekul att se Agnes börja förskolan. Hon behöver få träffa barn och leka av sig på dagarna. Sedan säger ju alla att de lär sig så mycket nytt på dagis.

Slut på semstern

Detta är min sista semestervecka. På måndag börjar allvaret. Då ska jag börja jobba heltid igen efter att ha varit föräldraledig och haft semester sedan i januari. Semestern avslutas med en tripp upp till Umeå och hälsa p farmor Elisabeth och lite annan släkt och vänner. Så det blir nog inget skrivet på bloggen förrän i början på nästa vecka.

Tills nästa gång, ta vara på sommaren, rätt var det är så är den slut.

RSS 2.0