Fortsatt semester

Storsjöyran

Så är jag hemma igen efter att ha varit och jobbat på Storsjöyran i Östersund. Det är roligt med festivaler, det är så många glada och trevliga människor ute. Tyvärr dricker många alldeles för mycket och många puckon är ute också. Mest skrämmande är all unga killar och tjejer som super sig redlösa. Även på årets yra inträffade det våldtäkter av unga tjejer. Jag förstår inte föräldrar som släpper iväg sin 15,16,17 åriga barn till en annan stad för att gå på festival. Visst kan jag förstå att de vill gå och se vissa artister men många lämnade aldrig yrancampingen. De spenderade tre dagar i tält och bara söp hejdlöst. När Agnes kommer i den åldern hoppas jag verkligen att hon inte har det intresset. Visst vill jag att hon ska få vara ute och ha kul men alkohol ska hon hålla sig borta från tills hon blir 18. Visst kan det var svårt att få henne att ALDRIG dricka men tydlighet hemifrån är bevisat att det gör att ungdomarna dricker mindre om/när de dricker.

80-års kalas, Surströmming, Skuleberget och Ådalen 3.

Under ett par dagar i svärföräldrarnas sommarstuga hann vi mycket i veckan som gick. Det började med att det var 80-års kalas för hustruns mormor. Sedan var det kusinträff med frugans kusiner. Vi åt surströmming och drack lite snaps. På tisdagen var jag med svägerskan och svågern till Skuleberget och gick upp på toppen för att njuta av den fantastiska utsikten. Sedan åkte vi Ådalen 3, en bår som går utanför höga kusten med mat och dryck. Det var hustrun och hennes systers present till deras föräldrar. En mycket trevlig båttur med underbara naturupplevelser.




Utsikt från Skuleberget.


Båttur med Ådalen 3.


Höga Kusten bron en solig kväll.

Agnes

Det är helt underbart att se Agnes utvecklas. Det är en helt annan medvetenhet hos henne nu. Mn kan få kontakt med henne och hon pratar mycket mer med henne. Man märker att man har ögonkontakt med henne och hon kan ligga och titta på en länge. Hon jollrar på och har börjat gör nya ljud. Marie var och vägde henne i torsdags och hon har gått upp till 5,1 kilo. Snart har man en liten tjej som springer runt och hittar på hyss.

Dop

Till helgen blir det dop och vi åker till Höga Kusten redan på tisdag för att träffa prästen. Sedan blir vi kvar eftersom dopet sker i Bjärtrå kyrka. Bilder och en sammanfattning av dopet kommer efter helgen.

Inflyttningsfest

Nu har vi äntligen bestämt datum för vår inflyttningsfest. Den 13 september går den av stapeln. Den som känner sig manad är välkommen. Hör gärna av er före så vi vet hur många vi blir. Alla ryms men det är bra att veta hur mycket chips man måste köpa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0